Present, trail och grill

Vart skall man börja?? Hänt så mycket idag att detta blir ett lååångt inlägg.
Vaknade med Noras hjälp och nästan som vanligt på helgerna gick hon och jag upp medans Sara får sova vidare. Solen sken och det verkade kunna bli ett bra distanspass med ett gäng från Örebro AIK. Sprang ju denna runda i höstas men nu hade den några extra guldkorn inlagda för mig som gillar skog & stig mer än asfalt. Skovalet blev mina salomon sense mantra. Jag visste ju att det skulle ha lite inslag av grus och stig och jag ville inte köra ett så långt distanspass i mina sense ultra. Återkommer till skovalet...
 
Dagens pass
De flesta startade i Vintrosa men jag kliver på i Latorp förstås. Det anslöt lite löpare senare på rundan oxå som inte ville få fullängd på rundan. En runda som borde vara ca 26-27 km. Återkommer till det oxå.
Trippade i 5:10-5:15 fart i början vilket kändes oförskämt bra måste jag säga. Banvallen, lite grusväg och kom upp bakom Lannafors handel. Limberget upp emot Suttarboda, lite BSL...
 
och där var fikat förberett hos en av de trevligaste markägare jag haft och göra med när det gäller MTB-lederna.
Hembakat och lite söta lammungar. Den minsta var ca 3 dygn gammal :-)
 
Vi sa tack och bock och fortsatte till nationalparken. Väl där så blev vi/jag visade en ny stig. Från utkiksplatsen gick det rakt nerför och jag märkte på de andra att det förmodligen var ganska tekniskt då....Hrmmm tempot sjönk :-). Jag stannade vid utkiken och släppte iväg dom en bit för att kunna göra det jag tycker är riktigt roligt med traillöpning. Nämligen släppa på utför. Märkte direkt att det just i tekniskt löpning är så stor skillnad på följsamhet och känsla mellan sense ultra och Mantra-skorna. Blev lite osäker i någon hundradel om det hade varit så smart av mig att släppa på i de skorna men som vanligt så funkade det väl bra.
Fick en rolig kommentar senare att en kvinna i gruppen hade känt sig som Emelie Forsbergs ända tills jag hade kommit farande brevid henne :-)
 Kunde ha snurrat hur länge som helst i nationalparken för det är så skön terräng o natur där. Med lite tur fick vi även se en pigg huggorm. Dock var det inte lika uppskattat av alla :-)
Efter detta blev det mer asfalt och grusväg. Jag var (väl) inte den enda som fick tyngre och tyngre ben när vi kört lite över 20km. Ännu mer knäckta blev mina ben när det började trissas tempo på slutet.
 
Kände att jag hellre vek av hemåt istället för att hänga med gänget till Vintrosa för lite smoothie. Jag vek av och började leta mig genom det relativt smala skogsområdet mellan Vintrosa och Latorp. Kände igen mig till en början men jag vet oxå att jag kom ut lite för tidigt på asfalten sist så jag ville komma närmare Latorp denna gång. Körde på lite fina ridstigar. Kom fram till lite hus där jag tror jag var i höstas men denna gång vek jag åt vänster istället för höger. Vägen slutade vid ett hus. Frågade om vägen och blev tipsad om "en liten lerig stig". Sprang väl in för tidigt och fick leta lite och kom då på den där funktionen på pulsklockan som visar vart i från man startade. Då kom det upp en pil som pekade snett bakåt med distansen 1,05 km. Det var alltså den plats som den första filmen är inspelad på. Sprang lite till och VIPS så kom den leriga stigen. Stor glädje! Ändå konstigt att vara vilse så nära sitt hem. Men samtidigt är det väl det bästa sättet att lära sig att hitta på.
 
Lufsade på (var bra mycket tröttare än efter förra helgens 28km så jag sprang väl knappast?) och klockade av klockan på  27,65 km och gick de sista 150 m till dörren som nedvarvning. Snittade på 80% av maxpuls men har ändå varit över 90%-gränsen i 22 min sammanlagt vilket kanske inte är önskvärt på ett distanspass.
 
 
Resten av dagen då?
Vi har varit på Marieberg och Bauhause. Köpte hem lite tryckt virke för imorgon skall det byggas kompost. Nora har förresten avslöjat att det fanns en överraskning här hemma till mig. Då jag fyller inom en månad så var det inte helt oväntat att Sara hade gjort en beställning på nätet. (bloggade väl om det för nån tid sedan va?) När Nora ville vara snäll och visa mig paketet så slutade med att jag fick öppna det redan idag :-) Stor glädje nr 2 för i det låg ett så erotiskt snygga och lätta skor! Har blivit sjukt löparskadad 
 
Salomons första landsvägs-sko.
Se en kort sammanfattning av skon nedanför
 
Jag blev piggare i benen bara jag hade öppnat paketet 
 
Dagens negativa
-Jag känner att jag MÅSTE köra lite mer fart och kondition. Fan jag säger ju vecka efter vecka att jag SKA köra det men det blir liksom inte av.
-Sveriges suraste markägare (UP)gjorde en fuling idag och parkerade in en bil med sin traktor. När polisen kom så låste han in sig i sitt hus. Sjuk gubbe de där.
-Lagom när grillen tändes här hemma blev det kallt och molnigt
-kan inte tanka upp dagens träningsfil mot datorn.
 
Tur att det finns positiva saker som väger över idag :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback