långpass på bergslagsleden

Ända sedan igår kväll så har jag varit laddad inför detta pass. Jag sprang denna sträcka i slutet av juli förra året. Då startade jag från Garphyttan och inklusive lite fellöpning så blev det då 29 km. 
Nu ville jag ha med två starka asfaltslöpare på detta äventyr och för att krydda det lite extra så skulle vi starta här hemmifrån, alltså Latorp. Det borde betyda ca 4,5 km extra men minus för felspringning samt att jag kunde korta av turen lite med att gena lite i Garphyttan. 
Nu sitter jag här hemma med trötta ben men glad själ men fattar inte att det "bara" blev 28 km idag.
Vid den gröna flaggan startade vi ca 08:30 imorse och höll ca 5-fart och fick då och då bromsa oss själva för att det inte skulle gå för fort då vi visste ( jag visste iaf) att det kom värre utmaningar längre fram.
Det duggade lite och under hela vår tur så har det blåsigt ordentligt. Två filmningar är gjorde på nästa exakt samma ställen som jag brukar filma på...
Min ironi kanske inte framgår men klättringen från Garphyttan till toppen på Hjulåsen är ca 2,5 km och ett antal höjdmeter alltså. Vi pratade knappt nåt med varandra här och jag kände iaf på mjölksyran för första gången idag.
Efter Hjulåsen så blev det blandat stig och lite grusväg innan vi nådde nationalparken.
 
 
Efter nationalparken så ville jag dels visa en skön klättring som förmodligen är ännu skönare utför på mountainbike. Nämligen den mest västra delen på MTB-led röd 5. Det var torrare än väntat och det var skönt att se hur bra och lagom uppkörd denna sträcka blev 2014. Nu är det som förut var knappt synlig stig en riktigt synlig och bra stig.
Här överraskade jag nog gubbarna på ett negativt sett genom att "bjuda" på ca 300 meter obanad terräng. En gammal stig/skidled går över en mosse och jag hittar ingen annan väg än rakt genom skogen. När vi sedan nådde bergslagsleden så höll vi oss på den ända till dagens mål, Hallagården.
Tycker vi alla höll god fart och gott mod hela vägen. Man kunde ana vissa fartökningar hos vissa strax efter att de stoppat energi i kroppen men ingen fick hammarn eller lacka ur
 
Vid Hallagården, som inte ser särskilt mycket ut för världen, så blev det en riktig lyxfika. Hembakta grejer och Sara & Nora hade precis anlänt till platsen. Perfekt timing.
Resten av em/kvällen tänkte jag spendera på 50-års kalas. Oxå perfekt timing :-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback