fartpass och nytt mål 2015

Igår försökte jag med en sak men fick nog ge upp. Försökte med en annan och den gick lysande så jag knappt har slutat le
 

Laddade under eftermiddagen med lösgodis och det slår aldrig fel. Träningen samma dag går strålande. Det är ju iofs vetenskapligt bevisat att fulla glykogenlager är bra för att motverka trötthet. Har testat den uppladdningen förut och det går bra så varför ändra på det. Mer lösgodis så man kan träna på bra alltså.
Körde 7 st intervaller och på de 6 första tänkte jag hålla en fart på 3:50 i 1000 meter. Jag har märkt det förut om jag sätter upp en viss fart som jag skall hålla så vill jag absolut inte köra långsammare än den. Jag tänker inte så INNAN passet men när jag väl är igång så kör jag hellre några sekunder snabbare än målfarten än långsammare.
Snittfarterna på intv blev så här:
3:46
3:46
3:47
3:47
3:46
3:46
Jäkligt jämna om man får säga va??  Snittpulsen låg på 165 bpm (91% av max) i de sista 5 och något lägre i den första.
Sen hade jag ju dryga km hem så jag avslutade med ett köra en i "lugnare" 4-fart. Gick väl så där för antingen slappna jag av för mycket eller så smygökade kroppen till samma fart som jag hållt i de tidgare intv. Efter 1000 meter så landade jag ändå på prick 4 min vilket gav 4:00min/ km förstås men den var lite ryckig.
Jag hann desutom med 3 spurter innan jag kunde gå/varva ner sista biten hem.
Sjukt nöjd över det passet och drömmen om sub 40 på milen i oktober lever i allra högsta grad.
 
Det andra som jag försökte med var att få med familjen på ett äventyr nästa år. Ett som går av stapeln i maj och på den härliga trakten kring Gran Canaria. Ett lopp som finns som ca 23 km, 43 km eller som 73 km långt och höjdmeter så det räcker.
Blev dock svårförhandlat här hemma.
Men jag vill!
 
Nu skall jag förbereda mig för att jogga till jobbet imorgon bitti.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback