tjejläger 2.0 i regn och lera

Idag har jag varit instruktör på ett mini-läger för ett antal motiverade och erfarna veterandamer. De har ett antal mästerskapsmedaljer tillsammans och är mellan 30 och 55 år. 
Jag hade en lång rad med platser och övningar planerad för dom idag.
 
Har inga bilder att bjuda på då jag saknar överföringssladd från mobilen så kan jag inte bjuda på vare sig film eller bildmaterial.
 
En sak jag reflekterade över var att när vi "transportcyklade" mellan olika platser för att ha teknikövningar så kunde man hålla ett mycket högre tempo än på t.ex måndagsträningar eller andra läger som jag varit ledare på. Trots att jag tyckte att jag höll bra fart på t.ex grusvägarna så var det alltid några cyklar som trissade tempot runt omkring mig.
Fick nästan samtliga att efter en timmes träning hoppa från ett byggt trähopp ca 60 cm höjd och göra mjuka fina landningar. De provade ochförsökte. Gjorde fle men gjorde om och rätt. Älskar att se framsteg!
 
Efter en förmiddag i regn så byttes det mot mestadels uppehåll efter lunch men på nästan alla stigar var det floder eller bäckar. Det är sjukt blött i bergen kan man säga.
Det blev mycket stigcykling och jag ville få dom att våga släppa på utför och jag tyckte det såg bättre och bättre ut ju mer vi körde. Det märktes framåt kl 15:30-16 att det var låga blodsockervärden och trötta ben på nästan samtliga.
Tror inte det var därför dagens värsta krash skedde utan det var nog mer pga en felplacerad stolpe :-)
Jag hade precis kört utför, hinner vända mig och säga " jädra ställe att sätta en stolpe på" innan nästa åkare kommer med lika hög fart och prickar både stolpe och ett högt plaströr. Cykeln stannade men inte chauffören. Såg hur locket med diameterna 30-40 cm åkte av toppen på plaströret men det var först när jag skulle lägga tillbaka det som jag noterade att locket var gjort av betong.
 
Förutom den krashen så gjorde jag två fina vurpor idag. Skulle visa ett långsamt Bunnyhopp men på nåt sätt slutade det med en krash framåt. (ringrostig??)
 
Nu ikväll har vi mest njutit här hemma som familj. Lite fredagsmys fast på en lördag.
Jag och Saris hamnade framför datorn och skrattade gott åt norska humor serien/paret YLVIS
 
När man sett den tycker jag att denna om blir ännu roligare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback