fartpass

Skrev jag igår om oroligheter på VC?
Glöm det. Har haft hand om världens bästa barn idag. Nora har visat sin bästa sida från tidig morgon till sena kväll.
Vi har fikat förstås, gått på stan och haft ganska roligt ihop. Vi hade en bra lunchdejt på satn oxå där jag även fick hålla i en 5 månaders bebis. Vad lätta dom är!!! 
 
När jag började umgås/träna med lite mer löparfolk så slogs jag tidigt av vad olika träningspratet var. Det verkade så konstigt med att det bara var antal meter som gällde. T.ex 10x1000meter eller 5x200m + 4x400meter och så vidare. Inom cykel har man ju "blivit  upplärd" med att det är tid som räknas. t.ex 6x30 sekunder eller 5x8 min osv. Nu är jag partisk i det hela eftersom jag kommer att fortsätta kalla mig cyklist ett tag till men jag tror verkligen att muskler, hjärt och lungor knappast bryr sig om hur många meter kroppen har fraktats så därför för jag nu över cykelintervallerna på den löpning jag tagit upp.
Som idag t.ex hade en löpare kört 1000meters intv medans jag körde 4or.
Dagens träning
Förra gången jag sprang 4or hade jag siktet på att orka hålla 4:15-fart men det spräckte jag genom att köra fortare än så. resultat= skitjobbigt. Idag tänkte jag dra ner målet till att sikta på att hålla 4:20-fart i intervallerna men snittet på de 5 intervallerna blev 4:12.
Nu skall jag erkänna att den sista 4an bara blev 3 min lång men det ser jag som godkänt då jag ser 4x4 som minimum och att nr 5 är en bonus.
Puls och fart-grafer. Man ser hur lätt det är att starta för snabbt.
Även denna gång kände jag hur mitt högra ben (icke opererade) får en liiite större dos mjölksyra än det numera superstarka vänstra benet. Inte mer än om man kör ett halvdåligt set med 4or på testcykel men ändå. Mitt högra ben är det som begränsar mig nu. Det är dock en känsla av stumhet i höger vad som sedan nästan försvinner helt efter lite återhämtning men jag vet med säkerhet att så där har båda mina vader känts de senaste åren efter hårda löppass.
En mindre rolig sak är att min vänstra fot protesterar lite nu efter hårda löppass på hårt underlag. Sa någon att jag skulle smygstarta löpningen? :-)
Imorgon blir det Tapout.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback