Lider & gläds på mtb-SM

Idag var jag åskådare ner i Hallby (jönköping) när det var dags för mtb-SM. Tyvärr kunde inte 3 deltagare från klubben deltaga i år pga sponsring av Örebro Läns Landsting
En har fraktur i skuldran, en har brutet nyckelben och den tredje har farktur/frakturer i armbågen. Dålig tajming inför SM men det gäller då att styra om sitt fokus från SM till kommande race vilket jag vet att de fixar. Förstår dock verkligen hur besviken man blir då man siktat och tränat så målmedvetet mot ett mål och så precis innan så rycker någon undan mattan liksom.
Men livet är så mycket större än en specifik mtb-tävling.
Precis som jag lider med klubbkompisar i motgångar så gläds jag verkligen med dom som det går bra för.
Ta Linda som förra året tog silver på XCO och guld i XCE. Igår tvålade hon dit konkurrenterna på sprinten och tog guld och idag följde jag hennes lopp hela tiden och hon låg klistrad på en 2a plats med ca 2-7 sekunder fram till 1an nästan hela loppet. Med knappa en km kvar till mål hade hon en liten liten lucka på kanske 3 sekunder fram och jag trodde definitivt att hon skulle ta silver. Jag småspringer mot målet och ser henne komma FÖRST med lucka till den f.d. 1an. Stor förvåning men samtidigt glädje. En glädje som växte de kommande timmarna då jag såg hur Linda var sååå jäkla nöjd med segern. Fick höra om hur den sista km gått till och jag önskar att jag kunnat se den från luften. Vilken attack-körning det verkar ha varit.
 
Träffade forna konkurrenter och gamla mtb-vänner idag och jag njuter mer än vad jag lider att vara ute på mtb-race. Klart jag mest av allt velat vara i bra form och tävlat själv men jag gillar på nåt sätt atmosfären och att gå runt och bedömma kurvor och tekniska bitar är väl något slags mtb-nörderi på hög nivå.
 
Såg en allvarlig olycka idag oxå av en H40-åkare. Jag tyckte den berodde på att åkaren inte riktigt behärskade terrängen för jag tycker inte arrangören bör få skit för det uppbyggda hindret. 
För uppbyggda hinder fanns det ju några st. Jag reagerade dock över hur lite det diffade medllan A och B-linjerna på The wall och hur mycket mer det diffade på samma linjer på Kings Landing. Borde väl finnas riktlinjer att jobba efter?
 
Trött efter så mkt intryck. Läggdags.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback