skippa vilodagar, stretch och nedvarvning

Igår joggade jag en sväng. Försökte tänka på att landa på mellanfoten/framfoten hela tiden. Får anstränga mig men jag är iaf ingen inpräntat hällöpare längre.
Det tråkiga med gårdagens pass som skedde i mörker men i pannlampans sken var att jag tror jag kände av knät igen. Skriver tror för jag vet inte riktigt. Gjorde ju aldrig riktigt ont och jag kanske känner efter för mycket men jag stretchade iaf utsidan knät/lår för att lindra eventuellt löparknä.
Stretching är ju iofs för friidrottare men va fan jag brukar ju inte göra det :-)
Hoppas nu på att det var inbillning för jag vill verkoligen köra en bra och stabil vinter med långa sköna distanspass och så lite högintensiva pass oxå förståss. Märktes igår att jag tappat i löpningen för pulsen kontra farten var inge rolig :-)
 
Har väl halvt på skämt skrivit om hur dåligt det funkar med vilodagar och att det oftast känns skit efter sånna men det är numera mer vanligt förekommande med vilodagar så jag reflekterar inte så mycket över känslan längre. Skillnad var det när man tränade mer och på en högre nivå då kroppen oftast kändes skit efter en vilodag.
 
Nu har det kommit upp ännu en varningsklocka. Nedvarvning.
Dagens träning 2+6 ronder säck
Värmde upp med 2 ronder blandat. Fick göra en pause för tandborstning av Noras tänder. Sara skulle ta läggningen med båda kom ner för ganska ofdta är Nora pappig. Kan inte klaga på det :-)
Sen körde jag 6x3 min ronder där varannan rond var raka slag och varannan var kroppsslag. Högt tempo och det skulle varit kul och haft pulsklockan på. Lätt 90% av maxpuls eller mer.
 
Det var sen det hände. Helt slut efter sista ronden skulle jag köra lite småhopp och skuggboxning och muskelbristningen Allan slog till i vänster vad.
Jag haltar här hemma och imorgon är det ju planerat gym med min hemliga gym-vänn. Kommer att se roligt ut när jag haltar fram på gymmet. Tror jag skippar att köra vad imorgon.
 
 
Jag är fortfarande lika såld på Sabaton efter alla dessa år. Ibland hittar jag snygga videos gjorde av deras fans där ute. detta är en av dom
 
Sabaton är ute på Turnè och jag hoppas jag kan få se dom live nästa år igen. Här är ett klipp från förra veckan tror jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback