Racerapport, mot Norge men framförallt nytt PB

Vart skall jag börja?? Just nu är kl 04:45 på morgonen och jag tänkte passa på att skriva en racerapport från gårdagen. Hinner förmodligen inget ikväll då jag skall packa väskan samtidigt som jag umgås med Nora. Jag skall åka till det VM jag själv såååå gärna ville deltaga på men ni vet ju hur historien gick.
 
Racerapport Blodomloppet 10 km
Målsättning: sub 42 min.
Resultat 41,25
 
Starten går och denna gång stod jag inte långt bak i fältet med tjocka motionärer utan långt fram bland tävlingslöpare. Ett måste om man inte vill bli hindrad första kilometern.
Det som är bra med löpning är att man kan köra efter farten som klockan visar för det känns ju alltid så lätt i början, Första km låg jag på ca 3:48 min och hade säkert fortsätt bränna mig kraftigt om jag inte sansat mig och lagt mig i rygg på en duktig tjej (tror det var Anna från Karlstad IF Göta) Hon var tävlingslöpare vilket man såg tydligt. Hon kollade på sin klocka flitigt och körde stabilt på en fart precis under 4 min/km. Hängde på henne till det hade gått ca 4 km då jag kände att jag började surna till lite i musklerna och tänkte "shit nu har jag rökt mig själv." Jag sänkte därför farten men tappade henne aldrig mer än 25-30 m. Drygt en km senare fick jag väl upp farten för ca 2 km senare var jag inne på hjul igen så att säga. Farten hade sjunkit något och pendlade mellan 4:10-4:20.
 
Jag fick nya krafter vid 6-km skylten för då var det ju bara att räkna ner mot mål. Mitt högra ben stumnade aldrig så mkt som det kan göra på interval-pass men helt skön löpstil hade jag inte :-)
Trodde jag skulle kunna öka sista 1500m men det enda som ökade var väl pulsen :-)
Jättenöjd med upplägget och min egna insats.
Ännu roligare var väl att vi var 3 lag från firman som körde. Ett lag på 5 pers körde milen och två lag körde 5 km. Vi hade tyvärr ett avhopp i mil-laget så efter lite raggande så fick jag med en snabb AIK-löpare. Ganska mkt pga hoom så vann vi lagtävlingen!!
Lagets tider var ungefär
35,59
41,25
43,10
45,55
50,05
 
Borde väl betyda julbonus från chefen??
 
Nä nu är det frukost och sen till jobbet.
Ikväll sticker jag till Lillehammer för att i helgen hejja fram lite kompisar till VM-guld!!

Kommentarer
Postat av: Malin

Riktigt bra sprunget Ola!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback