mer fart! 4or på väg

me shit vad det bloggas dåligt. Det brukar ju betyda att det inte tränas något men det stämmer inte denna vecka.
 
Nä trots en rygg som protesterat hela veckan efter den förra helgen så har löpningen funkat bra. Vardagsgrejer som att lyfta saker, gräva, knyta skor mm. är svårt för jag har varit otroligt stel i ländryggen. Dock tänkte jag tidigt att det kanske var något muskulärt så i onsdags vile jag prova att springa efter jobbet. Starta lugnt och efter jag blivit varm kom suget på itervaller. Firade av 5 st 4or. Två terräng och 3 stycken på väg för att få lite fart i benen.
 
Efter lite mat och ca 6 h sömn så blev det ännu ett pass då jag joggade nästan ända till jobbet. Cykeln stod ju parkerad vid USÖ så det blev dryga 15 km med ett snitt strax under 5-fart trots några stopp inom stan. Inte lätt att försöka köra någe med kvalitè då man går upp kl 4 på morgonen och startar 30 min senare utan frukost i magen.
 
Sen blev nästa pass igår och då behövde farten spetsas till lite ytterligare. För att få en jämnhet i det valde jag att köra 7ggr 4 min på banvallen. Inte den roligaste stället att springa men underlaget är iaf jämnt och saknar backar. Siktade på att hålla mig på eller under 4min/km i intv och de såg ut så här: 3:52, 3:52, 3:53, 3:52, 3:49, 3:52 och den sista på 4:04. Hyffsat jämnt och då tänker ni att jag kroknade på den sista men jag tänkte köra den i 4:10-fart för att få in känslan på den farten. Vore ju fint om jag kunde hålla den hastigheten på torsdag då blodomloppet går av stapeln. Vore fint att komma under 42 min då.
 
Idag var det ännu en träningstävling i mtb vid storstenshöjden och jag joggade dit i lugn fart och sen blev det några ggr uppför storstenshöjden men dessa var utanför träningen egentligen men likväl så gav de nog lite benstyrka.
 
I lördags gick Kalmar triathlon och min lillasyster gjorde bra ifrån sig. Av 2700 startande så kom hon på 164e plats. I sin åldersklass kom hon tvåa och idag kom beskedet att hon hade kvalificerat sig till Iron man på Hawaii
Hyffsat nöjd va!!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Ola,

Kontakta SNARAST på [email protected] - du har blivit nominerad till tidningen Hälsas fina pris Hälsovinsten som delas ut i samband med Blodomloppet i Örebro imorgon!

/Maria Torshall
Chefredaktör
Hälsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback