Racerapport CK ceres

På den tiden när man tävlade mycket så fanns det många tävlingar som var ganska lika. Åtminstonde efteråt. Inga direkta resultat eller minnen som bet sig kvar. Dagens race tror jag att jag kommer minnnas ganska länge :-)
 
Dagens race
Jag och två starka klubbkompisar utgjorde det lag som skulle ta sig igenom CK ceres challange. En teknisk jobbig bana på dryga 50 km där grusväg och asfalt lös med sin frånvaro. Sist jag körde detta race sa jag efteråt "aldrig mer" men tydligen var jag anmäld igen.
Vi är ganska lika när det gäller fysisken men jag misstänkte att jag skulle vara det svagaste kortet då jag tävlade mot dessa herrar för några veckor sedan. Dock visste jag att jag kunde förlita mig min teknik då banan bitvis är ganska svår.
Den första timmen gick vi ganska hårt. Vi samtalade inom laget och jag påminde Johan att dricka och han sa åt mig att hålla igen så jag inte skulle bränna mig. Lagets 3e medlem sa inte så mycket men hade väl inga problem att hänga med utan det var som väntat jag som låg och släpade sist i laget.
När dryga timmen hade passerat började dock vissa förändringar ske och jag började hamna först i vårt lag och kunde hålla hyffsad fart. 
Jag påminde herrarna om att både äta o dricka men det var nog redan försent för vid ca 90 minuter så började Per krokna lite och han återhämtade sig aldrig utan blev tröttare o tröttare.
Allt eftersom loppet gick så tvingade vi i honom gels, vatten och bars och han slet sig runt tävlingen vilket han borde få en guldstjärna för.
Jag och Johan hade en desto lugnare tur idag på nästan 4 h i sadeln och det var väl tur att vi inte hade satt upp några egentliga mål med dagen förutom att vi senaste dygnet trodde på en topp-3 placeringen. Trots att vi körde rätt långsamt sista tredjedelan av racet så räckte vår tid till en 5e plats bland de 37 lag som körde.
 
Med en normalstark Per i laget hade vi nog till och med kunna hota guld-laget för dagen men det är väl just detta som är så viktigt i en lagtävling; alla 3 måste vara starka.
Bilder från Fintlings brorsa.
 
Innan denna tävling hade jag lite svårighet att bestämma mig för 26 eller 29 tum. Jag är glad att jag valde 26an för med denna krävande och annorlunda bana så gick det klockrent.
Rätt nöjd med dagen.
 
Tjing
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback