KM i syratålighet

Mena ben lever för dom för mig framåt men ändå är dom ganska döda. 3 varv på en drygt 5 km bana låter kanske enkelt för er som inte kört markaspåret men i dagens blöta förhållande och dessutom i så högt tempo som möjligt gav det trötta ben.
Racerapport
Det kom lite tävlingsnerver men det var nästan väntat och jag var där i tid för att kolla över vissa delar av banan. Blött och halkigt är en underdrift och därför blev det att köra extra avslappnat över alla rötter som skogen är fylld av.
Stod i första startfältet tillsammans med de favorittippade åkarna och så här i efterhand blev det klart att vi fyra längst fram tog just placeringarna 1-4.
Starten går och jag hade ingen anledning till att gå upp i spets utan jag lade mig ganska snart som 3a. Efter ca 2 km i en svag uppförsbacke släppte jag gentlemannamässigt förbi åkaren bakom för just det där trycket att åka uppför funkar inte med mitt defekta ben. Jag behöll 4e platsen i ca 500 meter till innan en ny backe kom då släppte jag dom utan att försöka gå med.
Syraskulden brjade göra sig påmind och jag både hörde och såg åkare som närmade sig bakifrån.
På varv 2 var jag ikappåkt och hamnade på en sladdande 5e plats ett tag tills slutet på varvet för då började jag kunna åka hyffsat igen. Blev omsläppt och ökade farten lite för att inte få en weelsucker med mig som sedan skulle slå mig i de avslutande branta backarna.
Varv 3 gick först ganska fort men sista biten var ganska avslappnad för att bara behålla min plats. Finns en anledning till att farten sjönk och den heter syra!! Vid målgången kände jag ett lätt illamående som garanterat berodde på mjölksyran i kroppen och långt efter målgång så har jag haft problem att äta och lite annorlunda toabesök.
 
En närmare studie på siffrorna från pulsklockan så är det lite intressant. Har sagt det förut o säger det igen. Stoppet i min artär ihop med min blodförtunnande medicin gör att hjärtat jobbar högre än vad belastningen är för att:
Jag körde ca 49min på 90-95% av maxpuls och 9 min ÖVER 95%. Detta har jag aldrig gjort tidigare och skulle INTE klara om det inte var under rådande omständigheter.
 
Grattis till gubben Magnus Pettersèn som även detta år blev klubbmästare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback