Jobbat på cykeln & min dödsdom

Har suttit och lyssnat på P3 o morgonpasset nyss. Eftersänt alltså från imorse när Fredrik Kessiakof var med som gäst. Han var ruskigt bra och underhållande. 
 
Idag har jag ritat om lite ledförslag eftersom det hela tiden sker förändringar. Sen får jag ibland lite stigtips från nära o kära. Idag var jag "tvungen" att sticka ut och prova ett av dom. Blev nästan 4 timmar i solen & sadeln. Drack en liter under de timmarna vilket var på tok för lite men det har kompenserats nu ikväll. Jag tog även med mig en dubbel-snickers och två Anton Berg-bitar. Tänkte första timmen att om jag bara håller ner intensiteten så kommer jag nog att komma hem igen med alla 3 bitarna.
Jo tjena!
Den sista Anton Berg-chokladen räddade mig från att få hammaren strax utanför Karlslund när jag nä'stan var hemma i Örebro igen.
Blev ca 80 km i sadeln idag och fick fin färg på både armar o ben. Börjar äntligen få den där finfina cykelbrännan igen.
 
Stigarna då? Jo torra och fina och jag rekade totalt 5 ställen där jag hemskt gärna vill dra leder. På söndag tänkte jag köra en öppen guidning utav en som blivit klar och godkänd. Inte markerad och rensad men ändå klar som led.
Samling vid restaurangen kl 10 på söndag.
 
Mitt j-vla vänstra ben
För drygt 7 veckor sedan fick jag ju nåt knas i mitt vänstra ben.
Nu vet jag lite mer efter alla undersökningar.
Jag har tydligt ett lägre blodtryck samt flöde i mitt vänstra ben och detta pga en förträngning i det stora blodkärl som går vid ljumsken och ner i benet. Detta är med stor sannolikhet pga cyklingen.
Jag fick för några veckor sedan en artikel skickad till mig av en cyklande läkare och det är till 99% just detta som drabbat mig. Här har jag klippt ur ett stycke:

Ofta lång tid mellan de första symtomen och diagnosen
I det initiala skedet uppstår endast temporär kärlocklusion
vid kraftig höftflexion. Cyklisten är då symtomfri under vila
och har normala palpabla perifera pulsar. Däremot kan symtom uppstå vid maximal ansträngning, ofta i form av snabb
uttröttbarhet med lårklaudikation som försvinner snabbt efter ansträngning. Symtomen kan även omfatta trötthet av hela benet, kramper, domningar och svaghet [8, 11]. 

Så småningom kan de upprepade trauman kärlet utsätts för
leda till fibros och stenosering. Blåsljud kan då höras i fossa
iliaca, särskilt efter ansträngning eller under maximal höftflexion [8, 11, 14]. Efter ytterligare trauma kan kärlet slutgiltigt ockluderas. Det är ofta en lång fördröjning mellan de första symtomen och diagnosen, eftersom kärlstatus initialt är
normalt i vila [15].

 

Vill ni veta mer får jag väl maila er artikeln. Men till er cyklister som kanske hör liknande problem från andra cyklister så tveka inte att prata om detta.

Riktigt VAD som hände för drygt 7 veckor sedan vet jag inte men förmodligen fick jag väl en lättare propp eller förträngning. Dock borde jag ha haft en förträngning i kärlet under en längre tid för kroppen har nämligen gjort flera alternativa blodkärl förbi detta ställe men flödet är ändå begränsat vilket då märks när jag vill ta i ordentligt.

Jag fick nu på eftermiddagen ett recept på blodförtunnande medel vilket skall ätas till jag träffar en kärlkirurg (eller läkare) och naturligtvis frågade jag direkt om detta skulle påverka mitt leverne eller tränande. " Nä men du kan ju strunta i dom hårdaste passen" fick jag som svar. "De kan jag ju inte genomföra ändå svarade jag".

Denna historia är som sagt inte slut än men jag vet iaf lite mer än igår.


Kommentarer
Postat av: Uska

Var rädd om dig när du äter blodförtunnande, små sår kan bli livsfarligt. Det är svårt att få det att sluta blöda.

2013-06-06 @ 21:02:40
Postat av: ola

Ja jo jag vet. Är inte särskilt orolig.

2013-06-07 @ 06:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback