tävlat på skidor, 2a plats!

Idag blev det andra gången jag stod på mina skidor denna vinter. Dessutom var det kramsnö och plusgrader så jag visste att den tejp som jag kör med för enkelhetens skull inte skulle greppa särskilt bra. Men det brydde jag mig inte så mycket om för den bana som gällde idag var väldigt platt. 
Det var staffett ute i Kilsmo där det var 3x3 km som gällde. Varje gubbe i laget skulle köra 2 varv på en 1500 meter lång bana som var platt i ca 300 m. svagt uppför i 600m och sen svagt utför i 600m ner till mål/varvningsområde. Jag hade frågat min skid-erfarne far om han ville köra en sträcka. Gubben är 63 år i år har åkt ca 43 mil skidor denna vinter och kör typ vasaloppet varje år. Jag frågade även Saras pappa om han ville köra en sträcka. Han är 54 år och genomtränad jämnt för han åker rullskidor, joggar och cyklar en del. Vanliga skidor åker han oxå men inte så jättemycket. Och så jag då. 35 år i år och åker skidor på kondition och vilja. En gång för länge sen hade jag teknik men eftersom jag knappt åker skidor numera ser jag nog ut som en slugger.
 
 Från vänster: Farfar, Morfar och pappa, sett ur Noras synvinkel.
Efter att ha värmt upp ett varv så frågade farsan om jag hade bra glid. Svårt att avgöra om jag åker själv så häng med ett varv svarade jag. I uppförkörningen så gasade jag allt jag hade och stakade så mkt jag kunde men farsan hängde med. Fan visst har han åkt mkt skidor men med styrka & kondition brukar jag kunna ta han. När vi kom tillbaka frågade han om jag skulle testa hans skidor för vi har ju samma bindningar. Jag testade ett varv runt fotbollsplanen och det var ju löjligt vilken skillnad det var. Här kände man ju att för varje staktag så sköt skidorna iväg.
Tävlingen
Sagt och gjort. Jag som körde startsträckan gjorde det på farsans skidor. Han skulle ju köra sista sträckan så vi kunde växla tillbaka skidorna i lugn o ro.
Jag startade i första led och det var 13 lag totalt. Jag hängde på en ungtupp från Svennevad och han o jag fick en lucka på första varvet. Det var 100% stakning längs banan och jag är oerhört glad att jag materialdopade mig med farsans skidor. Ut på varv 2 försökte jag hänga av honom där det gick uppför och jag fick en lucka men den blev aldrig större än 5-10m. När det sedan börja gå utför var han ikapp och vi växlade ut våra andraåkare samtidigt.
Här ser ni kartan och pulskurvan. Den lilla svackan på mitten på pulskurvan var när det gick utför på varv ett och då låg jag i rygg och fick en fin utförskörning. Då sjönk pulsen till ca 90% av max!!! Annars låg jag 10 min över det och toppade på dryga 95%. En fin prologkänning i luftrören nu kan jag meddela.
Vi behöll andra platsen mot det unga svennevadslaget vars sammanlagda ålder på dom tre åkarna var 52 år. Vårt lag hade 142 år :-)
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Grattis till 2:a platsen. Kul att köra med far o svärfar!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback