2x smärta + Django

Var det inte i torsdags som jag anmälde mig till ett löparläger? Jo det var det va!
Var det inte igår lördag som jag tänkte "dags att börja träna inför det där lägret" Jo det var det.
Var det inte igår jag var helt dum i huvet och tränade onödigt långt & hårt så jag fick sjukt ont i ett knä?
 
Jo det var det.
 
Gårdagens långlöpning
Tänkte att jag borde köra ett eget pass på 17-18 km men social som jag är så åkte jag upp till Örebro AIK`s träning och tänkte jag kan väl köra i deras 5-fartgrupp och kanske vika av den planerade 25km långa turen. Nu skedde två misstag. 1: Jag vek aldrig av eller genade då det var lite svårt på just denna rutt som dom sprang. Sen visste jag inte om att den grupp jag följde med var en "utbrytargrupp" som tydligen springer lite fortare än 5-fartsgrupen. Vid ca 19 km så märkte jag att det var jobbigt att hänga med och jag slängde ett öga på klockan som visade ca 91% av maxpuls och att farten låg på ca 4:35-4:40. 
Då släppte jag dom och hade sen stora svårigheter att komma tillbaka till deras klubbstuga. Kunde jogga hyffsat i några km till men de sista 3 km fick jag gå blandat med att lufsa fram. Tog aldrig slut på energi men musklerna var helt färdiga. Varje nedslag gjorde ont i låren.
När jag väl kom hem så kom nästa negativa överraskning. Mitt vänstra knä smärtade ordentligt. Inge bra början men jag misstänkte ju att det skulle bli så här så frågan är varför jag inte lyssnade på mig egen klokhet?
 
Blir vila från löpningen ett tag och sen börja om lugnare.
 
På em så var det fika hos svärfar och snäll som han är tog han även hand om Nora senare på kvällen (var en lätt uppgift då hon sov) och Saris o jag gick ut och åt på Stora Örebro. Efter en sjukt god middag så gick vi på bio och Django Unchained. Jag har inte sett många Tarantino-filmer. Jag kan absolut inte kalla mig ett Tarantino-fan men shit vad den var bra. Spännande, rå och förvånansvärt rolig
 
Hemma strax efter midnatt då filmen var 2h 38 min lång men kändes kortare.
 
Dagens lugna pass
Känns skönt att man kan cykla iaf. Ett kortare distanspass med några klubbmedlemmar som inte har jättemycket erfarenhet av cykelträning men de har alla målet att bli bättre 2013. Det har jag med :-) Har jag alltid haft som mål. Frågan är på/ i vad?
Vi körde bitvis på helt underbara vintervägar. Sånna som man alltid vill köra vinterdistans på.Kände inget av det onda knät när vi cyklade men så fort man skulle gå eller springa med cykeln smärtade ordentligt. Med en snittpuls på 100 och en snittfart på 18km/h kan man inte säga att det var så ansträngande men vi hade väl en fin tur iaf. Det enda som gjorde riktigt jävla skitont var när mina tår tinade upp efter att jag varit hemma i ca 15 min. Så jäkla ont har jag nog inte haft sedan jag körde cx 2006-2007. Jag klagade högt och plågades ordentligt idag.
 
När väl jag hade kommit in i duschen så blev mat framför tv och skidskytte perfekt återhämtning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback