Mitt blodomlopp

Vi börjar väl med gårdagens motionslopp, Blodomloppet. Vi var två lag från Trädgårdstjänst som skulle köra och då vi bara var 9 st hade vi lånat in ett proffs :-)
3 st sprang 10 km medans resten av oss körde 5 km. Jag joggade dit med camelback och fick stanna några ggr för att gå. Hade inga stora förväntningar på mig själv då löpningen är det som går allra sämst men i ett sånt här lopp finns ju massor av motionärer så man skulle knappast behöva skämmas om man gick en bit.
Startdags
Vi stod ganska lång fram vid skylten "5 km jogga fort" och vi hade flera tusen löpare bakom oss. Därför blev jag förvånad att den första kilometern var knökfull och dessutom av människor som absolut inte hade där att göra. Varför? Hur tänker man när man har ca 20 kg övervikt och knappt orkar hålla en kilometerfart över 7 min/km och ändå ställer sig så långt fram?
Nä istället blev jag imponerad av de småkillar som jag kom ikapp efter ca 2 km. Gissar att de var mellan 7 och 10 år gamla och kämpade jäkligt mkt.
Jag själv då? 
Jo tävlingsdjävulen kom naturligtvis som vanligt till mig och jag kände stress att komma förbi folk. Dock kände jag att mitt vänstra ben ganska snart hade problem. Det tog ca 1 km innan jag kunde hitta min rytm som var drygt 5min/km. Lite frustrerande var det att vara så lite ansträngd så jag kunde andas genom näsan men ändå ha ett ben som tvingade mig att hålla igen. Det senaste halvåret har jag funderat på om min något högre puls hänger ihop med att jag blivit sämre tränad eller om kroppen helt enkelt får jobba mer för att kompensera mitt kärl-stopp. Igår var det ganska tydligt att andning och puls inte hänger ihop längre. Låg över halva loppet strax under tröskel och gick sedan upp lite då jag började springa om lite folk. Sen syns en tydlig ökning i puls vart min jobbarkompis Micke kom ikapp mig med ca 800meter kvar. :-) Självklart blev det en spurt mellan oss men som tur var hindrades vi av andra tävlande precis innan mållinjen så man slipper tugget om vem som var snabbast. Dock registrerades han på plats 190 och jag på 191 så det lär man väl få höra. Vi fick tiden 26 min.
 
Av oss 6 st från jobbet som körde 5 km så var det jämnt. Snabbast var jag och Micke på ganska exakt 26 min och långsammast var en tjej på 27:30 alltså ett spann på 1,5 minut. Riktigt kul gäng som i solskenet på gräsplanen satt och åt av ICAs matkasse som alla lag fick.
Detta är företagshälsovård när den är som bäst.
 
Idag känner jag lite i vaderna men ändå okej med tanke på att detta var 3e gången jag sprang sedan början av maj.
 
På söndag är det Bergslagsloppet. Ett testlopp av det långlopp som vi skall arrangera nästa år. Detta testlopp har denna slinga men jag tror inte det är exakt den som vi kör nästa år.
Dock har jag efter att ha suttit och studerat banan insett att det blir en tuff bana för mig så igår inhandlades lite enrvit liquid + en vitargobar. :-)
Idag blir ett mtb-pass för att skölja ur kroppen lite. Kanske några väckningsintervaller oxå.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback