Tomhet, trötthet och saknad

Då var det över. Kumlacrossen.
Ska man hårddra det så är det väl lite kvar som att kolla upp ekonomin och snygga till i vårt förråd efter det här och sen skall vår kassör få dela ut lite digitala prispengar. Men ändå; det är över.
Jag börjar med det det negativa
Vi hade lagt ut ganska mycket pengar på radioreklam i år. För att uppmärksamma 5årsjubileumet och dessutom locka folk till sportklasserna. Nu vet vi att det inte funkar. Cykelsporten är fortfarande liten i sverige.
Som tävlingsledare hade jag det jäkligt stressigt i lördags. Alla rykte i mig och det var många besluts som fick tas. En propp gick och den styrde högtryckstvättarna, damernas dusch samt gav el till vår servering. Anledningen vra troligen för att någon lagt en kontakt ca 50 cm från högtryckstvättarna. Smart!
En annan sak var att detta år var det svåraste året att få tag i tillräckligt många funktionärer. Vi klarade dock av vår tävlingshelg med bravur. Dock skulle jag vilja klona sånna i klubben som har mycket tävlingserfarenhet för det är de som har det där lilla extra. Blick för hur man drar banan, hur man snitslar, vad man bör tänka på osv. Detta tänker jag inte fördjupa mig i men vissa vet vad jag menar.
Sen har jag inte samma gnista för att stå som tävlingsledare i framtiden. Ja Kumlacrossen kan utvecklas ännu mer men det tar på krafterna. Som en ung klok man nyss skrev i ett sms " tävlingsledaren skall ju mest kolla så att de andra gör som dom ska" och det är sant. I min position kanske jag inte borde göra så mycket fysiskt utan mest dirigera o delegera. Tänker dock stå rakryggad och säga "Då hade det inte blivit så här bra" Jag kan faktiskt lämna ifrån mig uppgifter till andra men samtidigt har jag då vissa förväntningar på att det skall bli bra. Om jag inte tror att det kommer att bli det så gör jag det hellre själv.
 
Det positiva
Vädret, banan, alla tävlande. Vi hade 122 startande i lördags! Rekord. Vet inte hur många det var idag. Tack Kumla kommun för att vi får ha detta arrangemang vid Djupadalsbadet för det är perfekt! Vi får så mycket beröm av tävlande.
Har hört från flera håll att de tyckte det var mycket publik. Det tyckte inte jag men jag har väl rätt så höga förväntningar varje år.
Seketariatet! Några rutinerade, några nya = kanonjobb trots att de jobbar under stress nästan hela tiden.
Alla som hjälpte till idag mellan kl 14 och 15:45 :-) för på den tiden revs alla banmarkeringar, serveringen packades ihop, omklädningsrummen städades, alla packades in i kärror mm. Kl 16 var det jag, Sara och en sovande Nora kvar vid Djupadalsbadet.
Jag passade då på att cykla runt ett varv i den övre parken för att kolla in markskadorna men det är ju helt otroligt. Det kommer inte att synas mycket om en månad och absolut ingenting till våren. Det har varit MYCKET värre tidigare år.
 
Jag gillar cykelcrossformatet. Enkel bana, kort tävlingstid, bra gemenskap runt tävlingen. Borde byta bort racern mot en cx.
 
Borde gå och lägga mig nu. Ska cykla en del imorgon. I jobbet förstås :-)
 
Tack återigen allihopa.
 

Kommentarer
Postat av: Jens Westergren

Tack för en riktigt grym tävling!

2012-10-08 @ 07:04:55
Postat av: malin

Det såg mkt bra ut. Såg välordnat ut! Hade iof inte trott nåt annat när du var med :)

Var kul att vara där och kika. Mycket och mycket publik. Allt är väl relativt :) Som sagt cykelsporten är inte så stor. Min mor o styvfar som jag lockade dit hade ingen aning om att det ens var en tävling. Så "vanliga" Kumlingar hade nog ingen koll. Man måste nog vara lite cykelnörd för att veta. Lite synd att folk inte ger sig ut ur stugorna. Är ju kul när något ordnas.

Det såg grymt jobbigt ut.
Bra jobbat Ola!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback