Jagad i berg & mörker

Usch på mig!
Inte vare sig bild eller film har jag att bjuda på. Men det spelades in film igår så det kommer nog en så småning om.
Äntligen fick jag till det där höst-trailpasset. Hans, jobbarkompismats och jag. Vi startade vid Ånnaboda igår (lördag) strax efter kl 9. Hade tänkt att sprinag bergslagsleden till Suttarboda sen skulle jag visa lite roliga mtb-stigar innan vi vände kosan hemåt mot Ånnaboda igen. Sagt och gjort så sprang vi iväg och jag tyckte inte tempot var så högt men tydligen har jag fått upp ett hyssfat steg för de andra två tyckte det gick lite väl fort. Jag har aldrig tränat med en så tyst mats någonsin. Han brukar till och med prata mer när han tävlar men igår visade han tydligt att han inte riktigt var i slag. Efter 12 km så började alla tre känna lite i benen men det tog nästa 10 km till innan vi nådde duscharna.
Fina stigar, oväntat bra ben och en fin höstsväng på 21 km. Så skulle jag vilja summera det.
 
Efter det så hann jag umgås med Nora lite grann innan jag skulle iväg på nästa aktivitet, zombie escape i stråssa gruva. För oss 5 polare som åkte dit så var det första gången vi besökte Stråssa gamla gruva. Det hade börjat skymma när vi kom dit men vi hann ändå se vilket kusligt, öde men helt perfekt område det är för att hitta på udda äventyr. Precis som det vi just skulle få uppleva.
Vad vi visste innan: Att vi skulle ta oss från ett ställe, genom ett huskomplex och ut med livet i behåll.
Scenario: Att en smitta gjorde folk till zombies och vi var de enda överlevande.
Vi fick med oss en ficklampa och ett eller två vapen per grupp beroende på gruppens storlek. Vapnen var huggvapen i latex (låter mjukt men är ganska hårda) samt soft air gun.
Självklart är detta på skoj och det är utklädda, sminkade och aktiva skådespelare men de gjorde bra. Loakerna är stora, långa och uppbyggda som en labyrint men med ett ganska självklart vägval vart man ska.
Vi trodde nog att det skulle vara 5-10 frivilliga personer där nere. Så här i efterhand gissar vi på att det fanns 20-30 pers som gjorde sitt bästa för att skrämma skiten ur oss.
Vi 5 som kände varandra delades upp i 3+2 där jag och Johan från Almby IK gick ihop. Jag med ficklampan han med en yxa. För att "döda" zombiesarna så skulle man använda sitt vapen och hur mkt som krävdes var väl egentligen upp till skådespelaren. En del ramlade ihop direkt men en del var tuffare kan man säga :-) 
 
Att leta sig igenom 4 våningar i ett stort, mörkt -kolsvart hus där vi till och med var nere bland nåt slags ventilationsrum med vetskapen om att rätt var det är så kommer det nån och skrämmer en var häftigt och roligt. Det tog oss ca 30-40 min och var värt varenda spänn.
 
Polaren i den andra gruppen hade en GoPro-kamera på huvudet och jag hoppas det blev en bra film.
 
Jag kan tipsa om detta äventyr som körs även nästa helg. Till sommaren blir det garanterat att boka in paintball vid Stråssa.
 
Idag är inget inbokat förutom att det skall skruvas med bilen lite. Ska byta signalhorn inför besiktningen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback