tårta imorgon?

Finns några ämnen jag vill få ut här ikväll. Klockan är efter läggdags men det skiter jag. Får ju sova hela nätter numera :-) Nora lägger sig vid kl 19 och vaknar runt kl 6 på morgonen. Idag sov dock både hon & jag till halv 8. Mysmorgon då hon sov i vår säng från kl 4 och framåt och jag höll om henne. Så mysigt så.

Först och främst: Giro de Italia.
Konstigt att det går i Danmark men imorgon reser deltagarna ner till Italien så då blir allt som det ska vara. Såg ni spurten idag? Om inte så kan jag avslöja att det bevsiades än en gång vilket hårt virke det är i cyklister.
Den cyklist som ligger ner är Mark Cavendish. Cyklisten framför honom i vitt bytte sida från vänster till höger och sopade undan Marks framhjul. En manöver som hör hemma (eller inte?) i seniorklass. Inte i högsta proffsligan.
I gula kläder rakt bakom Mark kommer en cyklist som är iskall och hoppar över Cavendish när han ligger där på marken. De första bilderna från krashen visar en sönderskrapad rumpa och axel men här imponerar han och tar upp sin cykel från marken, lägger den över den icke skadade axeln och går i mål. vinner man publikens hjärtan. Tänk om han skrikit så här oxå:
Imorgon blir jag visst 34 år ung. Om jag nån gång ibland känner mig gammal så tänker jag så här: När jag är säg 50 år, sitter med gubbarna i bastun, då säger jag så här: "Nähe tjockisar. Nu skall jag hem till min 38åriga fru. Jodåsåatt..Hepp på er"

Vuxenträningen
Idag var det sol och varmt. Då blev det säsongsrekord på träningen. Räknade gruppen vid ett tillfälle och då var vi 31 st men sen dök det upp några fler under träningens gång.
På schemat stod det teknik/cykelhantering. Jag tycker jag tjatar ganska mycket om att man inte måste köra de svåra alternativen eller att man inte behöver prova vissa sträckor. En del inser sina begränsningar och tränar därefter medans en del inte gör det och ska testa allt. Det som är det dåliga med det är ju krasherna.
Som så mycket annat gäller det att lära sig gå innan man kan springa.
Efter träningen idag funderade jag återigen hur jag som tränare skall göra. Då jag funderade högt så tyckte inte Sara iaf att jag kan göra andras val. Deltagarna (nästan alla) är ju vuxna och måste göra egna val. Rent konkret skulle ju jag kunna göra ett urval i gruppen att t.ex du och du kan köra denna övning men inte du & du. Det alternativet känns ju oxå fel på nåt sätt.
Sen kan ju inte jag agera så att deltagarna undviker krasher. Det hör ju liksom till sporten men jag vill inte känna att jag på nåt sätt framkallar dom.
Jag är en gammal hund så jag kommer väl inte att ändra på mitt beteende :-)
Angående dagens teknikövningar: balans, sladda, rycka framhjul och bunnyhopp så kan jag inte säga så mkt för jag stod inte och kollade där. Jag stod längs en teknisk stig och försökte notera hur alla cyklade där. Några behöver slipa mer på sin teknik men väldigt många imponerar hur följsamma de är på cykeln. Kul!
Nu skall jag passa på att göra lite träningsupplägg på datorn. Brudarna sover men jag känner mig rätt pigg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback