samvetstränat = fatmax?

Behöver inte berätta om hela dagen egentligen för det har inte hänt så mkt. Nora och jag sov mellan kl 8-9 och jag höll om henne, Långpromenad med en massa andra barnvagnar, såg kossor bli utsläppta av en lastbil vid Rynningeviken, lyssnade på en biolog som pratade om växter & fåglar, (hade varit roligare med blommor & bin) sen gick vi hemåt.  Nora & jag sov brevid varandra igen och jag höll om henne (så jäkla mysigt att somna o vakna så) Strax därefter så hade jag min glassdejt på glassbaren. Blev bjuden (kaching!!)

Vi pratade självklart om träning, målsättningar och om samvete om ens uppfattning om sin fysiska form.
Det är märkligt det där. Har läst om andras cyklister om ångest inför 4x4-pass, pratat med vissa om ångest inför hårda pass där man vet att det kommer att göra ont i benen. Jag har dock aldrig pratat med idrottsmän på hög nivå om denna ångest om hur man kan känna sig tjock och otränad.
Jag drabbas ganska lätt av det om jag t.ex varit sjuk, ätit mkt skräpmat eller helt enkelt tränat dåligt en period. Det som gör det hela så märkligt (sjukt?) är att begreppet "en period" kan vara ganska kort. Eller väldigt kort.
Som denna vecka till exempel:
Höll ju i måndagsträningen (ca 1,5-2 h cyklande), vila tisdag, ville jogga igår men istället blev det ungdomsträningen + lite snuskträning med gubbarna (ca 2,5h cyklande). Det är varken mycket träning eller särskilt högintensivt. Då har jag inte nämnt helgens två löppass som båda var hårda så jag kände ända fram till i tisdags men det glömmer man ju snabbt bort och låser sig vid tanken att man inte har tränat nåt.
Det dåliga samvetet blir ju inte bättre av att jag kommit in i någon period med ett otroligt sötsug. Visst är det snällt att sara bakar en god kaka till min födelsedag men tyvärr så blir det ju en massa över som borde slängas men inte sker det. Nej istället moffar man i sig onödigt stora bitar varje dag och samvetet blir ännu sämre och självkänslan sjunker som en sten.
Istället för att gotta ner mig ännu mer i ämnet så kan jag gå in på kvällens träning.
Efter en ovanligt svår nattning av Nora så klev jag på trainern strax efter kl 20:00. Hade gärna stuckit ut och joggat en sväng i regnet men då Sara är ute och äter med vänner så kom trainern återigen till användning. Jag brukar inte nörda in mig i fatmax-zonen men jag vet att det ligger strax under tröskel och det var väl där jag befann mig idag. Värmde upp i ca 5 min innan motståndet ökades och trainerdisplayen visade 250watt. Där parkerade jag i 30 min och pulsen steg från 137 till 162 under den halvtimmen. 76-90% av maxpuls.
Borde väl ha suttit lite längre men tappade motivationen där någonstans på slutet. Hade kaloriförbrukar-fönstret uppe på pulsklockan. Undra hur många kalorier det är i 3 kulor glass? Måste googlas.
Hoppas det blev en bra fettförbränning iaf.
Detta pass motiverade mig för att sticka ut och jogga imorgon innan frukost.
Undra om mitt beteende kan beskrivas som hälsosamt sjuk??
Sen för att hålla nivån för att kallas cykelblogg så bjuckar jag er på denna film. Kelly Post hade ju en tid Örebrocyklisten Viktor Folkesson hos sig.
Sen kan man nog säga att jag är dum i huvudet som lägger ut nästa klipp. Jag biter säkert mig själv i svansen. Detta klipp kan säkert lägga en viss nivå för Sara om hur det ska gå till.

Kommentarer
Postat av: Mamma Milla

Så mycket som du verkar pratat i dag , kan du nog va tyst en hel vecka :D

2012-05-11 @ 16:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback