Carolus rex automatisk patriot

Dag 2 med en svidande hals. Dock dämpades känslan något efter lunch idag. Jag var dessutom grymt sugen på att springa med Peter idag. Jag skulle ju visa honom klockarängsleden. Sagt och gjort så mötte han och Malin upp kl 18 så cyklade vi till Lillåns motionscentral (typ en infotavla mitt ute i skogen) där han och jag klev av cyklarna men Malin fortsatte sitt följe med sin mtb.
Detta var andra gången som jag sprang terräng med Peter som är en grymt bra tränad asfaltslöpare och han imponerar faktiskt i den mer främmande miljön. På grusvägarna matar han automatiskt på i ett bra tempo så jag får slita hårt. Om jag sedan bibehöll samma intensitet på stig så hamnade han efter så det är verkligen tydligt att man bli bra på det man tränar. 
Vi sprang lite drygt de 13 km för vi vände och mötte upp Malin några ggr. 
Passet blev kanske onödigt hårt då jag är osäker på huruvida jag är frisk eller på väg att bli sjuk. Hoppas att detta pass visar mig riktiningen :-)
 
Dagens jobb-historia
Har haft Sabatons nya skiva med mig idag. Den har snurrat många varv och det har sjungits i hytten kan jag lova. Sabaton har alltid sjungit om olika krig på engelska. Den senaste skivan handlar om sveriges stormaktstid och de sjunger dessutom på svenska. Då dröjer det inte länge innan ord som rasister eller patrioter haglar. Visst, Karl den XII används som symbol av svenska rasister ibland men samtidigt kan man inte blunda för att denna period har funnits men kopplingen stormaktstid och rasism ser inte jag i detta fall.
 
 
 
 
Bjussar på ett klipp från Polen. Låten handlar om ett slag som utspelades inte långt ifrån den lokal som denna show spelades i.
 
En annan sak som hände idag var att jag och kollegan skulle ta upp gräsrullar som inte hade tagit sig någe bra idag. Det gick alltså att dra loss gräsmattan i långa mattor. När vi började med detta så samlades gårdens ungar kring oss, ca 10 st och de var ganska intensiva till en början och vi tänkte att " shit det här kommer att bli jobbigt". Ganska snart började ungarna dra loss gräset och slänga det i skopan till Lundbergarn. Sen brakade det lös och de sprang med gräset, kastade det och alla jobbade frenetiskt. Jag behövde bara åka och tömma skopan och när jag kom tillbaka så hade det gjort en stor hög. Utan barnens hjälp så hade det säkert tagit oss en timme längre.
 
Det roligaste var nog när en liten knatte var mer intresserad av Lundbergarn än att dra gräs då han gick och pillade på däcken till maskinen. Då pekade ett något större barn på han med hela handen och sa " Jobba! Jobba,  annars går du av planen"
 

Tack o bock

Kommentarer
Postat av: Malin

Borde ha varit jag som stannade upp och väntade in :)
Övning ger färdighet...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback