bevittnat stockholm marathon. Ett kallt marathon.

Vet inte vad som var bäst idag. Att springa stockholm marathon eller att vara åskådare på det samma. någonstans mellan 5 och 8 grader varmt (??), blåsigt och ett ständigt regnande. Jag var perfekt klädd, för att jogga. Inte stå still och kolla.

Vaknade vid kl 6 imorse och då passade jag på att ta en morgonjogg när tjejerna sov. Lite längre än igår och kanske liite fortare oxå. Ordnade frukost och matsäck inför dagsutflykten och strax innan farsan hämtade upp mig så vaknade tjejerna vilket var bra för då hann jag iaf umgås med Nora några minuter den här dagen.
Bilfärd till Rotebro där vi sedan tog pendeln in i smeten. tunnelbana ut till stadion där hela tunnebaneperrongen fungerade som omklädningsrum tydligen och det låg en tät dimma av liniment. Det usla vädret gjorde att folk hellre höll sig inomhus än ute.
Jag klandrade dom inte.
Jag hejjade så gott jag kunde på de få örebroare jag såg innan jag vid 19 km-markeringen ställde mig och väntade in syrran och hennes kompis. Då var jag så nerkyld att kroppen skakade emellanåt för att få igång lite värme. När de väl dök upp så hängde jag på dom i ca 4 km. Jag hade ju ändå överdragskläder och löparskorna på mig och deras 6 minuterstempo var lagom skönt utan att jag blev svettig.
När jag lämnade dem vid 24km-markeringen så kom jag på att jag inte hade använt kameran under dagen. Jag letade upp den i min camelback och sen blev det denna film:
Det har varit en enda lång, kall och blöt utflykt till huvudstaden där hamburgarna smakar precis som här hemma men det har varit kul ändå. Jag är fruktansvärt glad att 2012 INTE var det år som jag sprang Stkhlm maran. Jag kommer nog aldrig att springa en asfaltsmara.
Nu har jag och kärleken duschat ihop och vem vet vad som händer i soffmyset om en stund. Imorgon ryktas det om tvätt, trail i kilsbergen och sen fika hos Saras kusin. Gott o blandat alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback