Äntligen hemma fast tråkigt ändå

Oj hur skall man kunna summera de senaste 72 h? Den tacksamhet vi känner till värdparet Camilla & Henke går inte att beskriva men vi har slappat, tränat, skämts bort, skrattat och njutit av allt i Älvhöjden. Tur man tog mkt bilder.
Nerfarten till deras gård.
 
På midsommaraftonens eftermiddag tog jag och Henke ett löppass alldeles för nära avslutat lunch. Jag hoppas verkligen att detför som det kändes tungt. Det blev en del obanad terräng, men oxå grusväg och stig. 1:05h var vi ute och det blev nog runt 10 km.
Utan att ha bestämt det innan så matchade vi varandra fast han är väl typ dubbelt så stor som mig. I husbilen bakom oss sov vi ( inte jag o Henke).
Efter avslutat träningspass gick tydligen damerna + Henke till gårdens gym men jag njöt istället av en kall Mariestad.
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Sen grillades det. Och när det grillas i Älvhöjden så görs det ordentligt. Fredagens mat räckte åt 4 vuxna och 4 barn även som lördags middag.
 
Kvällen blev lagom sen och strax efter midnatt lade vi oss tillrätta i husbilen. Mysigt att sova alla 3 i en enda stor, bred säng. Vaknade tidigt så medans minsa damer sov sin skönhetssömn smög jag över gårdsplanen till gymet, slog igång stereon med Sabatons nya skiva och brände av ett benpass + lite annat. Värdparet dök upp på slutet och brände av ett kort bicepspass innan frukostbuffèn DELUXE stod framdukad.
 
Nån timme senare cyklade jag, Sara och Henke iväg mot Säfsen. En guidad tur med många fina vyer.
I denna lilla håla så finns denna viktiga byggnad. Samma ägare drivar allting. Frisör, butik och restaurang. 
 
Väl framme i Fredriksberg hade de som inte cyklade tagit den silvriga bussen med fikakorg så vi fikade gemensamt innan den RIKTIGA träningen kom. Henke och jag pressade varandra en omväg hemåt och trots att vi inte var tränade för att köra ett så här långt mtb-pass så kunde vi köra runt 30km/h på de grusvägar som var platta. Dock tror jag att de flesta var uppför. Fick mycket känslor av den gamla Finnmarksbanan. Vi fick 4:25h på klockan och exakt 100 km i benen. Ingen av oss var särskilt pigga efteråt men jag är ändå överraskad hur bra benen kändes. Gick runt på 0,5 liter vatten och 2 koppar kaffe + fikabröd förstås.
Detta gjorde att jag cyklat över 9h denna vecka! Det var nog 1,5 år sedan jag gjorde det sist.
 
Idag så har det varit pissväder. Vaknade till regn men morgonpigg som jag är så tog jag en morgonpromenad. Senare, efter frukostbuffè Nr2 så brände jag av ett intervallpass alldeles bakom gården deras. Det går en stig rakt ner till Brattforsen och stigningen är enligt min suunto 100 höjdmeter ganska exakt. Lite lerig var den efter nattens regnande men jag brände av 3 intervaller på 5:22, 5:39 och 5:33 och snittade 164, 167 och 168 på dom vilket är ca 93% av maxpuls. Finfint.
 
 
Nora har oxå fått bekanta sig med ett nytt husdjur. Minigrisen Pärla.
 
Tack för er gästfrihet, tack för all mat & öl. Tack!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin-Charlotta

Vilken härlig familjeberättelse! Sånt gör mig glad :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback