Tröttare än trött

Lite mjukare i kroppen är jag nu än för nån timme sen. Det har jag Lagavulin och Bowmore att tacka för.
Imorse infann jag mig hos Örebro AIK och körde distans med dom. Dom brukar ju hålla bekväma 5 min/km fart på sina distanspass vilket skulle bli skönt men samtidigt var jag lite spänd för om jag skulle känna av nåt i foten. Jag har ju inte kört längre än 12-13 km på 2 månader.
En ganska stor grupp lämnar Karlslund i strålande väder och man tänkte inte det minsta på att det var den 25 februari. Dum i huvet som jag är lägger jag mig tillsammans med tätduon men samtidgt var det ju dom två som jag känner bäst bland alla löparna oxå. Lotta & Peter.
Ingen tänker väl på tempot riktigt men det dröjer inte länge innan ropen kommer från övriga i gruppen att vi kör lite väl hårt.
Detta sker flera gånger och vi kör den första milen med ett snitt-tempo på 4:38/ km. När vi passerar 13-14 km så känns inte mina ben lika pigga längre. Det var ganska knivskarpt att jag inte var tränad för längre distanser men jag håller mig ändå kvar i gruppen tills tempot ökar vid 16-17 km. Då börjar kilometertiden ligga runt 4:30 och jag droppar fältet som en sten.
Jag tänker att jag kan väl jogga hem själv men märker att jag är ganska slutkört. Börjar fippla efter nödprovianten som jag hade i bakfickan. En liten muffins i plastpåse :-)
De sista 8 km går jag säkert 8-10 gånger vilket inte BARA berodde på att jag var trött. Nej tyvärr så kände jag lite i min högra fot oxå. Tillbaks till Karlslund var jag 8 min efter gruppen men jag var lite nöjd ändå.
Nu har resten av dagen gått i slow motion då jag inte bara har träningsvärk från onsdagens gym utan dessutom är färdig i hela kroppen efter löpningen.
Nu blir det lugnt med löpningen i veckan och kanske får man prova nya mtb-hojen och hårdköra trainern istället.
I gårdagens inlägg glömde jag ju nämna gammal kuriosa om att jag hittade gamla fysttester från både LIVI och Aktivitus. T.ex. hösten 2003 när jag gjorde mitt första fystest på LIVI i Falun så vägde jag 1 kg mer än vad jag gör nu. Undra vad Stefan C tänkte när jag sa vart jag ville nå med mitt cyklande?? :-)
Vid ett test vid Aktivitus så hade jag en tröskel på 300w! Det är ju för fan vad jag kör högintensiva 4or på nu. Då vägde jag dessutom 64 kg mot dagens 69-70 kg.

Kommentarer
Postat av: online resumes

As for me you should be really successful to have such results!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback