semester-recension

Nu på eftermiddagen kom vi hem från Rockstad Falun. Trötta och med massa smutstvätt. Vad gör denna familj istället för att varva ner och ta hand om resväskorna? Jo vi bytte kläder och joggade iväg till utomhusgymet mitt emot småbåtshamnen och hem igen.
 
Rockstad Falun 2012
Jag har inte varit på andra hårdrocksfestivaler men shit vad jag gillar den här alltså!
Det började med att jag fick se lite av träningstävlingen Ingvarvet GP. Kanske den träningstävlingen i sverige med högsta nivån bland deltagarna.
Sen drog det igång..
torsdags kväll med Amaranthe, The Unguided och Nocturnal Rites. Ljudet under de förstnämda var väl så där men de levererade som jag hade trott och de är riktigt bra. Nora tyckte oxå det men ju mer tiden gick så blev hon tröttare o tröttare (läs grinig) så när sedan Unguided gick på hade Sara hand om henne så gott de gick. Sen valde de att gå hem men jag ville verkligen se Nocturnal och det är jag glad att jag gjorde för shit dom är roliga och ruskigt bra.
Sen gick jag hem och denna kväll blev relativt tidig. 
Fredag
Eftersom det fanns bad på hotellet så badade vi på förmiddagen sen sprang jag ett pass. Saras pappa kom upp på eftermiddagen och var barnvakt åt Nora så jag och Saris kunde rocka loss själva.
 
På fredagskvällen såg vi det oprövade kortet Eluvietie som jag nämnt tidigare här. De med säckpipa, flöjter, vevlyra mm. De var ruskigt bra för ljudet var klart från alla instrument och den kvinnliga sångerskan hade bra röst.
Inspelat med min mobil som förstörde en del av det bra ljudet men va fan..Det är ju en mobiltelefon. Detta var deras lugnaste låt. De fick annars igång publiken ordentligt trots den tidiga speltiden.
 
Sen lyssnade vi litre på Iron savior och Iced Earth men inget föll oss i smaken men det gjorde däremot festivalmaten och ölen :-)
Senare på kvällen kom hela festivalens höjdpunkt trots att jag sett mest fram emot Sabaton. Vilken artist det var får ni gissa. Så här lät det när det klev på scenen:
Det är alltså ett långt intro till den bästa showen enligt mig, Sara, Jenny och Oscar E. Svaret har ni längre ner i bloggen.
Efter denna spelning gick vi hem trots att D-A-D skulle spela senare.
 
Lördag
Svärfar åkte rullskidor, jag sprang en sväng på de uppmärkta mtb-spår som finns bakom lugnet och Sara gick med Nora och körde sen lite styrketräning.
På eftermiddagen var jag tvungen att lyssna på ett band som många har tipsat om, In Mourning. De var väl duktiga men passade verkligen inte mig.
Nä istället kom jag upp senare till festivalområdet för att lyssna på Engel. DOM är verkligen min smak och deras  trummis var en av de mest intensiva trummisar jag sett spela. Dessutom lyckades jag fånga just en trummpinne som slängdes ut efter konserten. 
Sen började vi lyssna på EPICA som skulle kunna göra grym musik men det var iaf inte det dom framträdde med. Det är ganska mycket nightwish-varning ibland men nightwish gjorde det bättre tycker jag. Vi drog till öltältet istället där jag visst träffade Magnus Darvells bror. Det var roligt. Så lika men så olika.
Sen kom dom äntligen upp på scenen. Mina pojkar i Sabaton. 
Om ni tycker det ser ut för att vara mycket pyroteknik i filmen så är det ingenting mot vad de hade totalt i showen. Nu är nog dock detta den första showen av Sabaton som jag tänker dissa lite. Eller så märks det helt enkelt att man har sett dom flera ggr för mycket av mellansnacket känner man så väl igen.
Sen hade jag hoppats på fler låtar från nya skivan. Dock gjorde dom en ny låt med Jocke på piano som de aldrig har gjort tidigare när jag sett dom. Det var oväntat.
Hela alltihopa avslutades med ett ordentligt fyrverkeri :-)
 
Top 5 i spelningar Rockstad Falun 2012
1. Danko Jones. Ingen tvekan. Vilken entertainer, vilket drag, humor, tajta.
2. Sabaton. Trycket, allsången, pyrot, deras hemmaplan.
3. Eluvietie. En överraskning, bra ljud, mkt publik, härlig blandning.
4. Engel. Jäklar vad det röjdes i en moshpit 5 meter famför mig. 
5. Nocturnal Rites. 
 
 
Imorgon kl 10 släpps biljetterna till AXA fjällmarathon 2013.
Sara skall få i order att fixa anmälan då jag måste börja jobba igen. Tydligen vill dom kanske bromsa anmälningarna lite genom att göra denna film
Man ser mig springa utför vid 51 sekunder in i filmen (orange jacka ihopknyten på ryggen) samt snabbt vid 59 sekunder in i filmen (2xu-braller och salomonskor)
Skulle dom varna folk ordentligt kanske dom skulle ha filmat mitt ansikte mer..?
 

Kommentarer
Postat av: Patrik

Jag har sett Danko Jones några gånger i Malmö och kan bara hålla med, han är grym!! Många bra skivsläpp också.

Jag missade maran, var 30 min för sen pga träning... sjukt. Vet inte vad jag eg. tycker om denna hest. Finns på reservlistan i alla fall.
/Patrik

2012-08-21 @ 11:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback