tjejer (som) imponerar.

Då har man blivit imponerad igen. detta var andra året som jag var ledare/intsruktör på det tjejläger som Bergslagstramp arrangerar i Pershyttan. Målgruppen är just tjejer/damer/flickor oavsett nivå men elittränade tejer har kanske inget direkt utbyte av det men de flesta andra.
I år tror jag att det var fler som klassats sig själva som rena nybörjare. Flera hyrde cyklar på plats och hade knappt provat mtb innan denna helg. Tack vare att jag har haft hand om vuxenträningen på hemmaplan några år samt förra årets tjejläger i minnet så har JAG lärt mig en sak. Att inte ta nåt förgivet att deltagarna har en viss vana eller kunskap om mtb.
T.ex: När Benny Andersson och jag skulle hålla en enklare mek-kurs på 1,5 h hade vi bestämt oss för att gå igenom grunderna för att fixa en punktering. Benny var väldigt pedagogisk och förklarade och visade steg för steg och tjejerna följde efter med deras egna framhjul som vi hade bett alla att praktisera på.
Precis innan vi började trodde jag att detta kanske var lite väl basic men det visade sig vara alldeles perfekt.
Efter detta trodde jag att jag skulle få glänsa lite men jag tycker nog jag gjorde bort mig istället (oj surprise)
Jag skulle byta slang på ett hjul som jag lånat av en deltagare och med hjälp av kolsyrepatron och en något förpumpad slang i bakfickan skulle jag göra ett snabb-byte.
Hade jag varit riktigt proffsig hade jag förpumpat slangen lite mer samt bytt shimanokopplingarna på hennes hjul mot snabbare (mina) snabbkopplingar. Hjulet monterat på cykeln och jag ståendes gränsle över den till samma position igen:  2 min blankt.
Tjejerna har kört totalt 4 mtb-pass, en mini mek-kurs, en timmes träningslära. Det har funnits möjligheter till att prova 29" hojar samt kolla på produkter som sealskinz, rudy-glasögon o hjälmar mm.
Jag är övertygad om att det var trötta men mycket nöjda tjejer som lämnade lägret nu på eftermiddagen. Jag är verkligen imponerad över deras vilja att försöka hela tiden på de prövningar som de blivit utsatt för på teknikträningar och ute i terrängen. De har kämpat och slitit och krashat men inte en enda svordom har jag hört. Tvärtom har det varit gott om asgarv ute i skogarna.
Tror att detta roligar läger och mycket soltimmar och lagom aktivitet (lugnt cyklande) har gjort mig mycket friskare.
Imorgon blir det garanterat träning igen.
Det kommer film från tjejlägret men det dröjer nog lite. Det skall klippas och redigeras o så..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback