årets första långa trailrun

Laddade inför dagens pass med att smygsupa inatt. Jo det är sant. Redan igår kväll kände jag en liten svidande känsla bak i halsen. Inga svullna mandlar utan bara den där känslan "va fan är på gång nu?" Därför blev det två gurglingar med GRANTS whiskey vid halv 1 och halv 3 inatt. Tryckte dessutom lite espirotox inatt "på fyllan" :-)
Känslan satt tyvärr kvar imorse och det gör den fortfarande. Vaknade dessutom till spöregn vilket inte var så bra för det var ju planerat en långsväng med Peter Svensson från Örebro AIK. Hans tjej Malin skulle åka med Sara till Ånnaboda och köra en egen sväng. Sara skulle gå med Nora i bärstolen.
Dagens blöta träning
Regnet slutade vid lunch och det passade bra för vi hade bestämt dejten till kl 13. Jag o Peter blev avsläppta vid Mogetorp och skulle springa bergslagsleden till Ånnaboda som jag trodde var 27 km men den visade sig vara 23 km.
Kaxiga och motiverade startade vi i 5 fart men det berodde nog mest på att det är ganska lättsprungen terräng då. När vi var klara hade vi kört i 5:55-fart.
Underlaget var blött vilket både beror på att det är tidig vår samt den senaste tidens nederbörd. Vi sprang och pratade om det mesta från arbete och arbetsmoral till kommande tävlingar. Han berättade oxå om hans träning de senaste 10 dagarna som hade varit en ganska tung period. Då fattade jag vilket handikapp som krävdes för att vi skall vara någorlunda jämna på ett underlag som jag ändå behärskar bäst av oss två.
Jag skulle tro att om jag INTE blir sjuk nu efter detta pass så blir jag det nog aldrig. Sara och Nora har ju varit dåliga en tid och flera gånger under passet idag när ventilationen i lungorna blev ganska hög (puls på ca 90-92%) så kände/hörde jag ett vinande ljud från min egna andning. Vet inte inte riktigt hur jag ska förklara detta men nåt verkar ha satt sig på andningen. Måste jag inhalera whiskeyn då?
Nåja. Jag har under torra förhållanden sprungit denna sträcka på 2:20 och då tyckte jag att jag låg på ganska bra. Idag var det blött, tungt och vi stannade några ggr (pisspause, knöt skor, krånglade med camelback) dock så stoppade jag aldrig min klocka då vilket ändå gav tiden 2:25h.
Tyvärr så kände jag av den där jäkla senan som fick mig att ta ett uppehåll från löpningen i vintras på slutet. Tur i oturen då att veckan som kommer ser ut så här: mtb-vila-mtb. Får se vad torsdagen ger.
Muskulärt kändes det bra iaf och jag kände mig rätt stark men nu nån timme efter hemkomst har verkligen koman smygit sig på. Blir soff-läge snart.
Peter imponerade och halkade bara omkull en gång idag. Det jag tycker var extra roligt var att han vågade prova vilket jag tycker allt för många är fega för. Man håller sig till den idrott som man utövar och tränar inget annat.
Är man asfaltslöpare så trodde iaf inte jag att man vågade prova ett sånt här pass men han verkade gilla det. Bra för då blir det nog fler gånger.
Nu: Koma

Kommentarer
Postat av: Niky

Salomon Trail Tour



Kolmårdstrailen – för dig som väljer stigen !

KolmårdsTrailen är ett terräng-lopp som avgörs i Kolmården norr om Norrköping den 12 maj 2012.

Här bjuds på en utmanande bana i naturskön terräng där vi lägger stor vikt på upplevelsen.

Tävlingen är en deltävling av Salomon Trail Tour och går över distanserna 21, 10 och 5 kilometer.

Läs mer på
www.kolmardstrailen.se

2012-04-22 @ 22:52:35
Postat av: ola

Vad du tjatar :-) Ska anmäla mig i veckan för jag har ställt in siktet på den. Fasiken vad stryk du ska få. Igen! :-)

2012-04-23 @ 14:14:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback