Boktips, tarstapers

Igår var vi på stan och upptäckte att NajzPrajz hade rea. 50% på hela butiken. Köpte därför de där lite dyrare albumen som man normalt drar sig för. Engel och Sonic syndicate blev det.
Inte långt från ljudcd är det till bokcd. Det närmar sig plogtider och jag kommer förhoppningsvis att spendera många timmar i Lundbergarn även denna vinter. Förra vintern lyssnade jag ju igenom Con Iguldens triologi om härskaren Djingis Kahn och blev helt såld på den. Jag tror jag lyssnar mycket intensivare om jag vet att det finns en viss verklighetsbakgrund. Min fråga blir därför: Vad skall jag lyssna på i vinter? Har du några bra tips på nån ljudbok eller du kanske kan låna ut en så hör av dig. Är kanske intresserad av Svensk Maffia. Har nån läst/hört den?
Träning
I fredags åkte jag förbi wattcykeln. Den var min kompis i 2 st 4or men sen blev mina ben mina ovänner. Körde de första 2 på 4,94w/kg och det funkade bra tyckte jag men tydligen skulle jag ha kört längre vila emellan för på den tredje intervallen ville inte benen vara med längre. Avbröt då och körde lite annat. T.ex. bänkpress :-)
Blir lite dämpad och mår lite halvtaskigt när jag inte får träna. Kändes därför inge vidare att bara gå på stan igår och sen iväg på kräftskiva men kanske var det bra att jag fick starta höstens viktigaste terränglöpningstävling med fräscha ben
Dagens racerapport
Vet inte hur många ggr jag har sprungit Tarstaborgsrundan egentligen. Det började redan ungdomsåren och jag tror inte jag har varit under 40 min någon gång tidigare på de kuperade 9 km.  Förra året sprang jag den på 41 min vilket jag minns att jag var jäkligt nöjd med. Jag lyckades då gå ut lungt och sen öka lite efter ca 2 km.
Imorse sa jag efter frukosten till Sara att "det vore najs att slå fjolårets tid"
banan var blöt och lerig men jag hade samma skor på mig som på AXA fjällmarathon så jag visste att jag skulle ha bra grepp och lätta skor.
De till vänster pratar jag alltså om.
Tyckte att andningen var kontrollerad ända från start men pulsklockan var aldrig under 89% av maxpuls så jag höll nog aldrig igen. Det som var så lyckat för ett år sedan var nu ett minne blott. Jag höll ett högt tempo och fick slå av på farten lite efter ca 3,5 km och på toppen av den första, branta stigningen fick jag till och med gå ca 10-15 meter för att sänka syranivåer och puls.
På`t igen och utför kan jag numera släppa på ganska bra och höll jämn fart med folk runt omkring mig. Nästa stigning var inte långt borta och jag fick hålla igen lite. Resten gick bra och jag lyckades öka sista kilometern.
Sluttid: 39:31 och en 13e placering totalt av de ca 125 startande. Höll tydligen 13,5 km/h

Duration

0:39'32.9

Peak heart rate

174 bpm

Average heart rate

168 bpm

Minimum heart rate

94 bpm

EPOC Peak

292.8 ml/kg

Training Effect

5.0 - Over-reaching

Calories

649 kCal

VO2

54 ml/kg/min

Distance

8.87 km

Maximum speed

20.48 km/h (2'55 min/km)

Average speed

13.46 km/h (4'27 min/km)

Highest point

114 m

Lowest point

64 m

Ascent

110 m

 

Grymt nöjd och jag blev riktigt motiverad för terrönglöpning. Så enkel sport egentligen fast man har inte mycket material att skylla på när det går dåligt :-)
Nu börjar jag bulla in mig i cykelcrossbubblan a la 2011. Blir mkt snurr innanför pannbenet om man gjort de o de, bokat det o de osv. osv. Numera har jag delat över en del på Sara vilket väl gör att hon förstår mig mera samt att jag blir avlastad.
I år verkar det dock som om jag får dit några som filmar hela tävlingen oxå. 3 kameror kommer att finnas på plats och han som redigerar skall tydligen ha stor vana. Spännande. Största problemet är väl annars det vanliga: att hitta funktionärer till tävlingsdagen.
Nähe. Inte nog med att det var 3 dagar sen jag bloggade. Det blir inte mer än så här just nu heller.

Kommentarer
Postat av: Malin

Jäklar vad bra jobbat!! Tur att jag inte hängde på. Har inga sådana bra skor ;) Sen kände jag mig lite sämre igår och idag ännu sämre. Halsont o skit. Bläää.

Postat av: Ola

Förstår hur du känner dig när du säger halsont o skit. Ta hand om dig nu. Vi springer nästa år :-)

2011-09-19 @ 13:10:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback