öl & whiskeymässa + härlig överraskning

Igår var det alltså dags för mig att besöka öl & whiskeymässan igen. Jag var där förra året och blev mycket...öh..Nöjd. I år blev jag oxå full nöjd.
Jag lärde mig som vanligt massor om whiskeytillverkning och numera har jag en liten kontakt inom whiskeyimport vilket gjorde att jag vid just denna monter fick smaka något extra ur en liten oettikerad flaska. Najs :-) Vi hade avtalat att vi skulle avsluta kvällen hos Ardbeg`s monter och tjejen som jobbade där var engelsspråkig och lite lik en tunn Alexandra Engen. Hon hade en grymt skön accent från Irland så jag sa till henne att hon gärna fick fortsätta prata för det var så gött att lyssna på. Provade 3 olika i den montern.
supernova 60%
uigeadail
corryvreckan.
Någon av de två första blev nog mina favoriter och det var en tydlig skillnad mellan dem. Enligt dem själva går det inte att få tag i supernovan men min kompis på whiskeyimporten sa annat. När jag vinner på lotto så...
Denna provade jag inte. När jag vinner på lotto så..
Dock provade jag en 15årig bowmore. Den var finfin. En Cao ila från 1981 rann visst oxå ner för strupen. Provade även japansk whiskey för första gången. Yoichi eller nåt sånt hette den.
En hel del öl rann oxå ner och ni fattar själva hur den kombinationen slutade. Lagom när jag träffade på lite cykelkompisar och en av dom skulle till och bjuda så tyckte magen att det fick vara nog. NEJ!!! jag spydde inte men illamåendet fick bestämma och jag drack inte upp den. Ska ni bjuda på mig får ni göra det tidigt på kvällen   :-)
På grund av gårdagen så har det inte gått i så hög fart idag men nåt som är positivt är att jag har haft privatchaufför. Sara har kört bilen och jag har bara koncentrerat mig på att gosa med Nora med min goa andedräkt.
Straxt efter lunch idag så åkte vi till klubbstugan för att gräva ner och gjuta fast en infotavla. Magnus p skulle dyka upp på eftermiddan men innan han kom så dök Timo och Martintrampar upp. Sen kom då Magnus, sen dök Niclas upp och jag skojade lite om att det var så mkt folk där trots att det inte var en arbetsdag eller träning eller så. Sen kom även Mattias F upp med sin familj och fattade verkligen inte vad alla gjorde där.
Det visade sig att det var pga mig (förmodligen Sara också) de var där. De nyss nämda + Martin N, Johan F, Fredrik L, Daniel M och Rickard Z hade gått ihop och köpt en gåva/present
En barnsadel till hojen :-)
Jag själv gillar att planera och ge överraskningar till folk och nu har några gjort det till mig. Stort tack allihopa. Sara kommer tycka det är skitkul att åka i den.
Appropå Sara så skulle hon göra en sås till fläskköttet och potatisen här hemma för nån timme sen. Här hemma brukar det oftast bli grönpepparsås eller grönmögel. Ikväll sa hon: Jag är sugen på en whiskeysås, vad säger du?
Jag ska ärligt säga att vilken annan dag än denna hade jag nog varit sugen på det.....
Nu blev det faktiskt whiskeysås och den var jättegod.
Nästa söndag är det mörkertävling igen. Lampor finns att låna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback