Inte för att skryta men:XXL

Jag har nu mer förståelse för singelföräldrar. Gud vad lite jag har fått gjort denna eftermiddag. Borde meka klart cykeln för på dagens schema stod det cykelmek. Jag han börja putsa och meka 2 ggr men blev avruten båda gångerna av Nora.
När jag väl får isär rulltrissorna så visar det sig att kullagrena har dött. De vill inte börja rulla igen trots upplivningsförsök med olja och våld. En röd dag som denna så tänkte jag att det är väl bara XXL som har öppet så vi tog bilen dit.
Större delen av cykelavdelningen håller nu på att bli skidavdelningen men efter en snabb titt på en vägg där det hängde saker som pumpar, vertyg, styrstammar, oljor mm. så gick jag till mekanikeravdelningen och startade följande konversation (nästan ordagrant):
O: hej. Jag undrar om ni har rulltrissor till bakväxel?
Mekaniker: öhh..Vad är det för en del?
O: Ja alltså de hjul som kedjan löper runt.
Mekaniker: Ja växelöra.
O: nej men alltså typ som två kugghjul som sitter under kassetten på bakväxeln.
Mekaniker: ......Nej vi har inte det hemma men vi kan beställa.
Ganska snabbt tackade jag för mig och lämnade honom. Några meter där i från stod en kollega till honom vid cykel/skiddisken. Jag ville dubbelkolla så de inte hade några rulltrissor undangömda i någon låda. Jag försökte med en lugnare framtoning:
O: Hej. Har ni mer hemma än det som sitter uppe på väggen där borta?
Diskkille: Vad söker du?
O: jag behöver rulltrissor till en bakväxel.
Diskkille: ...Det låter som en servicepryl. Hör med han borta vid mekanikerdisken
O: Jag gjorde det nyss men han hade ingen aning om vad jag snackade om.
XXL är nog en bra butik. Jag gillar den och jag kommer definitivt att handla där igen men den grenspecifika kunskapen på varje avdelning börjar man nu ifrågasätta. Kan jag lite på personen som talar om vilken sko jag skall ha? Kan personen på friluftsidan nåt om vandringssaker? osv. Detta bevisar lite grann specialbutiker som löpex, outdoor extrem, Norra cykel kommer att överleva för kunskapen, servicen och erfarenheten slår dessa stora butiksjättar. Den sammanlagda erfarenheten på Norra cykel förresten gigantisk för personalens sammanlagda ålder är 756 år!!
Rulltrisseskola!
Det här är en rulltrissa.
Här löper kedjan runt den nedre rulltrissan
Jag köpte/hittade dock nya bromsbelägg som jag ganska snart behöver. Cykeln är ju till salu och då vill jag sälja den i bra skick.
Imorgon är det mörkertävling och jag hoppas det kommer många och vågar pröva. Samling vid Ljungstugan kl 17. Hinner jag nu ikväll skall jag montera några extra lampor :-)
Hittade en skön cover som jag kört många intervaller till genom åren. Hörde orginalet på rockklassiker idag och därför kom jag o tänka på den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback