illamående i mörkret

Först vill jag bara säga att SVT:s produktion Allt för sverige är skitbra. Jag gillar de första två avsnitten skarpt.

Sen vill jag blogga ur mig lite ilska mot den/dom som saboterar vårt mtb-spår i Marka. För några veckor sen satte vi upp skyltar och jobbade med lite förbättringar. En vecka senare är tre skyltar bort varav jag åtgärdar två av dom. Nu i veckan körde Johan F den tänkta tävlingsbanan som vi skulle använda oss av idag och allt såg okej ut.
Nu ikväll när några skulle ut och testa varvet så hade de tydligen svårt att hitta samt att det låg stora grenar över ett parti på banan. Nån eller några har alltså ryckt bort ca 4-5 skyltar som sitter på fyrkantiga 70X70mm stolpar som är ca 1 meter höga och slängt dom ut i skogen (gissar jag för så brukar det vara). Att man sedan orkar dra ut grenar och lägga över spåret/stigen vi använder fattar jag inte. Det sker ingen röjning eller avverkning på platsen som kan vara orsaken. Hur kan man vara så puckad att tro att vi tänker sluta dra vårt mtb-spår där? Borde man inte höra av sig till antingen kommunen eller Almby IK och uttala sitt missnöje om man verkligen vill få en ändring?
Förut trodde jag att det kanske var skolungdomar som inte har något bättre för sig men nu har jag skiftat mina misstankar. Det är säkert någon gammal surgubbe som bor någonstans där borta i skogen som tycker att Naturreservaten är hans. Alla dessa sabotage sker i ungefär samma område nämligen. Varför just mtb-spåret? Varför saboteras inte motionsspåret?
Dagens mörkertävling


Nya sättet att fuska? Är detta förbjudet enligt scf:s regler?
I klubben finns det en hel del orienteringsprylar. Idag när vi ändå skulle ha en så udda tävling som ett mörkerrace så kunde vi väl lika gärna använda oss av ett udda tidtagningssystem tänkte jag. Sportidentpinnar till alla deltagare, man fick "starta" igång sig själv, ta mellantider, samt "stämpla målgång" Det var första gången som jag plockade med denna utrustning men det var skitlätt. Är ganska säker på att vi använder den igen.
När det gällde själva tävlandet så var det länge sen jag mådde så illa efter ett race av surhet (alltså mjölksyra) som idag. Tog ca 15-20 min innan det var okej. Kanske hade varit bra att rulla ur benen men va fan..Spelar roll om återhämtningen tar längre tid nu för tiden :-)
Många hade redan gett sig ut i mörkret när Magnus P (den starka gubben i H40) skulle starta. Från att stått men Nora i famnen i en halvtimme satte jag på mig min ursnygga tävlingsjacka (blev kallad julgranen) och startade igång mitt chip direkt efter Magnus. Det skulle jag inte ha gjort. Slet mig med på hjul nästan hela första varvet och när chansen kom för att köra om honom skulle jag självklart inte ha gjort det. Kroppen hade ju knappt fattat det underskott på syre som jag just åsakat den så varför skulle jag göra det värre egentligen?
In vid första varvningen hade jag en lucka på ca 14 sekunder men sen började kroppens alla olika delar kommunicera och säga att "DETTA FUNKAR INTE!!!" syreskulden var för stor och då kom misstagen oxå. Jag studsade och for och halkade dessutom omkull på sista varvet av 4. Mina varvtider var: 8:58, 9:45, 10:07 och 9:50. Magnus då? Jo han passerade mig på varv 2 och slog mig totalt med 28 sekunder.
Det var rätt kul sätt att tävla på det här och jag tycker dessutom det var extra kul att det kom flera olika sorters åkare och inte bara sånna med gedigen tävlingsbakgrund.
Resultatlistan för 4x 3,1 km
1. Magnus P 38:12
2. Ola H 38:40
3. Andreas 40:18
4.Martin J 40:45 (han var lite nervös under loppet att Johan skulle komma ikapp) :-)
5. Johan F 40:50
6. Emil G 41:41
7.Henrik S 44:58
8. Rickard z 47:11
9. Samuel 48:56
Resultatlista ungdomar. Kortare bana, 4 varv
1. Oskar L 17:18
2.Ludvig E 17:58
3.Adam P 18:14 (undrar om det sved för denna vinnarskalle att komma 3a) :-)
4. simon 20:29
5.Oscar J 21:25
6. Elis F 22:30 Det är han ni ser på bilden ovan. Han är den lilla av dom.
7. Erik P 23:56
8. Martin w 31:25
Jag sparar alla varvtiderna några dagar innan jag slänger dom. Angående Sara, Per Egeryd och Tony. Ni körde ju nån slags specialare så era tider är ju lite udda :-)
Cirka 10 sekunder efter att jag bloggat igår så hittade jag en underbart hård coverlåt. Ni som har tränat i klubblokalen samtidigt med mig nån gång när jag spelat mina skivor så har ni säkert hört denna grupp. De heter Killswitch Engage och framför här Dios kända låt Holy diver. Videon stal mitt hjärta direkt från början. Ni vet borg, svärd, riddare...

Kommentarer
Postat av: Henrik

Tack för en bra tävling! Din sabotage teori stämmer nog bra. Är ju brott som går att polisanmäla: skadegörelse samt framkallande av fara. Kanske svåra att utreda men ändå en markering.

2011-11-06 @ 22:39:48
Postat av: Lasse

Apropå skyltningen, saknade inga skyltar och det låg ingenting på stigarna vid 11-tiden i lördags. Vilket område sabbar de? Cyklar där 1-2 gånger i veckan sen midsommar, mycket folk i området men ingen har varit öppet missnöjd.



Jag körde den långa rundan i lördags - fan vad otäck den är vid de "farliga" passagerna med dubbel/trippel pilar för en oteknisk nybörjare, sånt körde vi inte på måndagsträningarna, fantastiskt fin längs med branten i övrigt dock.

Sen skarvade jag runt på alla möjliga stigar i området i totalt 90 minuter så jag körde även hela korta rundan utom "bomba stig-partiet" i slutet innan den korsar elljusspåret. Allt såg bra ut då.



2011-11-07 @ 09:25:43
Postat av: Johan F

Det som var saboterat igår var två skyltar efter långa grusvägen (på röd bana är den nästan 1 km) där man viker vänster när löparspåret korsar vägen. Skylten i det fyrvägskorset var borta och sedan nästa skylt inne i skogen när man viker 90 grader höger uppför. Utöver det så var det skit lagt över stigen cirka 3-4 hundra meter senare...

2011-11-07 @ 10:04:13
Postat av: Ola

Det var 1vid grusvägskorset, 1 st ca 20m senare där motionsspåret går höger, 1 där du beskriver, 1 innan riset, 1 ca 150 meter efter riset.

2011-11-07 @ 13:10:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback