Underbara Nora

Ställt väckarklockan på 07:15 idag. Vi vaknade båda vid kl 06:00 och låg o småprata. Nu är Saris i köket och jag sitter här o bloggar :-)
Morgonpigga var ordet.

Igår var jag uppe i Pershyttan strax utanför Nora och rekade, provåkte och samtalade med övriga ledare inför tjejlägret som börjar idag. Det är drygt 30 damer/tjejer som kommer att deltaga med varierande erfarenheter och minst 10% av dem har kopplingar till Almby IK har jag listat ut.
Jag, Benny Andersson och Carina Börjesson skulle provåka en led på 20 km igår som heter RÖD 6. Det finns ca 6-7 leder som är markerade i dagsläget och alla utgår från Digerberget. RÖD 6 är en väldigt väldigt fin led. Vilka stigar! De slår nästan alla stigar jag kört i kilsbergen och sen känns det som man kör mycket mera utför än vad man klättrar.

Benny & lite utsikt
Det finns 3 utförskörningar som är av den lite längre sorten. Alla tre är sånna som framkallar ett leende och får en att vilja köra dem igen o igen o igen. Benny tyckte det var lärorikt att köra bakom mig och han gav mig mkt beröm hur följsam jag var i utförskörningarna. Tänkte för mig själv att jag ändå inte släppte på särskilt fort men det gjorde jag på den sista utförskörningen :-) Då försvann han bakåt. Den sista svaga utförsåkningen på RÖD 6 har inte särskilt brant. Nej tvärtom får man trampa på rätt bra för att få hög fart och det gjorde jag. När man kör en stig för första gången kan man bli överraskad av stenar, tvära kurvor och kanske vandrare. Jag hade väl min sedvanliga tur för inget av det dök upp. Stigen pendlade från sida till sida och hade inga naturliga hinder större än Saras handväska (o den har ni väl sett allihopa?)

Hur som helst. Ni lokala cyklister MÅSTE ta er till Nora/Pershyttan och köra denna led. Jag vet nog mer om de andra lederna efter morgondagen.

Något annat? Ja o Sara hade dejt på Triumf Glassbar igår igen. Mmmm Dammsugarglassen e fin fin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback