sova eller inte sova?

Igår kväll hörde jag att grannen ca 2,5 våning nedanför återigen hade fest. Han har en speciell lägenhet på gaveln på detta hyreshus så därav benämningen 2,5 våning nedanför. Han har dessutom lyxen (?) att ha en liten veranda. Att det är fester på kvällen är inget ovanligt men imorse kl 04:38 vaknade jag av att det festades ljudligt fortfarande. Jag gick upp, lite mot min vilja, och åt frukost. Kl 6 började en del gäster lämna min granne men inte alla. Jag själv lämnade huset för en morgonjogg medans mina två blondiner sov.

Dagens träning
Jag är inte 100% nöjd med hur min suuntoklocka beter sig. Ibland tappar klockan pulsen och ibland tappar den kontakten med GPS-poden på armen. Ca 3 minuter är borta idag men pulsen funkade nästan hela passet. Ska nog lämna in den en gång till annars får jag nog överväga att byta märke.
Morgonjoggen blev dryga 14 km och det tog 1h 12 min. Dagen till ära hade jag camelback på mig så jag fick med mig lite vätska. Tur var väl det för jag var lite för varmt klädd så vätskan behövdes. Jag joggade bort till venaspåret, körde sen över till Lillåspåret. Ett varv där med en extra sväng på avslutningen på Klockarängsleden innan jag återigen kom tillbaka på Venaspåret.
En snittpuls på 147 och jag låg aldrig över 160. Nu är benen skönt varma och samvetet mår återigen bra efter lösgodis och pizza i helgen.



Det är minst två träningspass som jag inte skrivit om här. Ett i fredags förmiddag då jag körde ca 30 min på tröskel på en av spinninghojarna på bilden ovan. Sen slängde jag in lite övningar i klubbens lilla gym. Det andra är det som hela familjen gjorde igår i klubbstugan. Jag firade av 6 st 30 sekunders på spinninghoj och under tiden var det tänkt att Nora skulle sova så Sara kunde träna med vikterna. Hon fick dock amma, byta blöja och sen amma ännu mera. Ungefär lagom när jag var klar på hojen så kunde Sara börja träna. Hon är så motiverad att köra hårt igen men jag är med och bromsar. Inte för att vara dum naturligtvis men hennes kropp måste få återhämta sig från foglossningen och graviditeten och Sara vill så gärna köra sånna där hårda, plåga sig själv-pass. Dom kommer hon att få köra längre fram.

Appropå träning så ska jag sätta mig och skriva ett dokument i ämnet så får vi se om den hamnar på nätet nånstans. Igår efter cyklingen i Pershyttan så dök det upp lite frågor om just träning. Man kan ju ge hur enkla och hur svåra svar som helst i ämnet. Kört hårt och pressa dig själv är väl ett enkelt svar. Sen går det att krångla till det rejält med  sjutusen sorters olika intervaller som alla påverkar olika energisystem och periodisera träningen och fart, styrka, platten och backträning osv. osv.
Jag själv måste nog få till lite längre hårda pass inför Ränneslättsturen. Typ åke upp till bergen och gasa lite. Sen tänker jag flera gånger per år att 1 minuters, 15/15 eller kanske 20/40 vore bra men de blir liksom aldrig genomförda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback