Ouf va långt

Borde ha en bild eller två idag. Dels från paintballen i fredags och dels från den fina dagen idag. Smärtfylld men fin.
Jag tog bussen imorse mot Nora för att jogga bergslagsleden därifrån till Ånnaboda. En sträcka som jag aldrig sprungit förut men det skulle ändå bli igenkända stigar för man har ju kört en del mtb genom tiderna.
När jag sitter där på bussen och närmar mig Nora så säger en gubbe som sitter strax bakom mig " ska du gå bergslagsleden?"
"Ja" svarar jag.
"Då är det nästa hållplats" svarar han och vi småpratar lite om hur långt det kan vara till Ånnaboda innan jag går av. När jag stigit av så upptäcker jag att han har lurat mig lite grann. Det är inte långt till själva bergslagsleden men det är en hållplats för tidigt mot vad jag hade planerat så jag får börja dagens pass med 1 km asfalt innan jag är framme vid Hittorpskorsningen och kan vika in på den grusväg som jag hade tänkt från början. Känslan av att få den där extra kilometern var lite som att starta en cykeltävling med en pyspunka.
Jag kör sedan leden mot Digerberget vilket är helt fel håll om jag nu ville mot Ånnaboda men leden rundade Digerberget innan den viker söderut. Första milen går bra. Tekniken och motivationen är på topp och allt känns bra. camelbacken var maxad med 2 liter vatten, en banan och en Vitargo energibar. Som extra förnödenheter låg panikbajspapper, mobil och ett skalplagg.
Mil nummer 2 går oxå fint och jag har 1h 50 min på de. Tycker att jag återigen upplevet ett skönt flow och en bra känsla i hela kroppen vid ca 16-18 km. Märkligt.
Det är när de två första milen är avverkade som det går segt ett tag. Vid 23 km går det inte snabbt på stigarna men det lossnar som tur är och jag tycker jag hittar ett bra flyt men samtidigt märker jag att hastigheten har sjunkit.
Vid 27 km så är jag framme vid Blankhult och kan fylla på vatten ur en kran vid ett av husen där. Lite förvånad att mina 2 liter har räckt så långt så jag tänker att nu är det ju bara en mil kvar så jag behöver inte ha i så mkt vatten i min vattensäck. Jag vill ju inte släpa på onödigt mycket vatten på slutet. Vid Blankhult är förresten det första stället som jag går på. Det är jag jäkligt nöjd med att benen har pinnat på så bra i 27 km. Knappt 4 minuter "vilar" jag med vattenfyllning och ett sms till sara om att jag närmar min Ånnaboda. Dock räcker de där 4 min för att det skall bli skitsegt att komma igång igen.
3 mil gör jag på 3:02 men nu börjar den där senan som gjorde att jag fick bryta fjolårets fjällmara kännas. Jag skulle inte kalla det smärta men jag känner samma signaler som jag hade så många ggr förra året. Några kilometer senare kommer en tillfällig smärtsignal vid höger knä oxå men den försvinner efter ännu en kort promenad.
Jag är ordentligt nedbruten när jag äntligen når Ånnaboda efter 37 km jogging som tog mig knappa 4 timmar. Jag hyllar återigen de där höga kompressionsstrumporna som får mina vader att överleva sånna här saker.
Vid "målet" möter Sara, Nora, saras syster med pojkvän och svärfar kenneth upp. det finns mat och dryck och vi rör oss (jag rör mig sakta) mot badet och det upplever jag som svinkallt medans övriga badgäster säger att det är jättevarmt.
Lite Suuntosiffror

Duration

3:54'24.6

Peak heart rate

169 bpm

Average heart rate

149 bpm

Minimum heart rate

85 bpm

EPOC Peak

232.5 ml/kg

Training Effect

5.0 - Over-reaching

Calories

3084 kCal

Ascent

896 m

På fjällmaran är det ju 43 km men den har ca 1800 höjdmeter

Average speed

8.96 km/h (6'41 min/km)

känns som en snitthastighet jag borde kunna hålla på maran för den har inte lika teknsik löpning som många bitar av bergslagsleden erbjuder.

Imorgon är det arbetsdag. (jippie?) sen efter det drar ju måndagsträningen igång igen. Med nästan 100 pers i facebookgruppen Mpountainbike i örebro så tycker jag att 40-50 pers borde kunna dyka upp på en träning nån gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback