Wadköpingsloppet 2011: Länge leve cyklisterna

Nu är jag lite sänkt. Inte mentalt utan fysiskt. Årets Wadköpingslopp blev även det en ordentlig genomkörare.
Årets vinnare, samma som ifjol, blev Håkan Löfström. När håkan är på cykeltävlingar benämns han ibland som skidåkare men idag måste jag ju naturligt framhäva honom som en duktig mtb-cyklist. Han vann på tiden 1:38, 01 på de snabba 40 km som höll riktigt bra klass tycker jag.
En annan cyklist som var snabb var Örebrocyklisternas Oscar Nilsson som brakade in på en 16e plats i det ca 600 man stora startfältet. 
Jag själv laborerade med vallningen lite. Vän av tejp som jag är bytte jag igår till röd tejp som är för +1 grad till -20. Då jag misstänkte att den inte skulle greppa i de isiga spåren toppade jag med violett klister +3 till -4 ca 10 cm långt i framkant av foten. Fast under skidan så klart :-)
Det greppade grymt bra och jag märkte under loppet att mina skidor passar mig grymt bra för mitt glid var inte sämre än de skidlöpare jag hade runt omkring mig.
Vid botten av storstenshöjden hade vi avverkat 33 km av de 40 och i slutet av en lång utförsåkning hann jag se att några cyklister hejjade på mig men jag såg inte vilka ni var för det var full fokusering på den följande vänsterkurvan och lösa snön :-)
Jag önskar att målet hade varit strax efter den kurvan för dels hade jag då slagit dig Calle :-) och sen hade jag varit piggare nu.
Den sista ordentliga stigningen mot Ånnabodasjön var dryg. Tyckte att mitt fäste var borta men det var nog jag som hängde mer på stavarna pga trötthet.
I en backe ca 3 km innan mål var jag om möjligt ännu tröttare och saxade lite upp medans övriga tävlande diagonalade. Fick några peppande ord av den mer lokale kända cyklisten Frank Kiereck. Jag tänkte att om jag kraftsamlade lite så skulle jag kunna ta honom i den sista slakmotan upp emot utkiksplatsen men den var visst för höga förhoppningar för jag var på tok för trött för det.
Wadköpingsloppet 2010 var en tung flopp. Jag hade 2h 49 min då och hamnade nog runt placeringen 300. 2011 blev det ett steg åt rätt håll för min sluttid blev 2h 3 min och det räckte till en 98e plats.
Jobbarkompismats som varit förkyld i veckan slet sig runt oxå och kom i mål ca 20 min efter mig. Ville bara säga det :-)
Några kilometer efter Tomasboda så åkte jag o tänkte på att jag var ganska bra i utförskörningarna jämnfört med de runt omkring. Det skulle jag inte gjort för då helt plötsligt krashade jag ordentligt i en utförskörning. Lite senare i loppet så gjorde jag ett sånt där trötthetsmisstag och satte staven innanför skidan i en backe och stöp återigen som en oxe.

Tack cyklister för hejjaropen, tack Daniel för den spontana langningen på myrarna o du Calle....Revansh 2012 :-)

Jag gjorde just en kort promenad med min gravida sambo Sara och hon går ju så långsamt nu pga foglossningen och det hala, isiga väglaget. Men ikväll var det en alldeles lagom promenadfart för mig. Jag vill mest ligga i soffan o käka praliner :-)
kroppsinfo:
Duration
2:03'46.2
Peak heart rate
178 bpm
Average heart rate
162 bpm
Minimum heart rate
55 bpm
EPOC Peak
471.7 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
1928 


Sa nån vilodag imorgon? Jag är på!

Kommentarer
Postat av: Jakob

Grymt kört! Att du är så grym på skidor visste jag inte, riktigt bra tid!

Postat av: Ola

Tackar. Jo de bra idag :-) glömde dock nämna att svenska mästarinnan i cykelcross kom 2a i damklassen.

2011-02-06 @ 19:57:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback