mental träningshälsa

Har ikväll på ca 10 min dubbat ett par av mina mer slitna löparskor. Hoppas på en testrunda imorgon. Kolla in denna video från Runners och testa själv. Eller så kan du köpa dubbade skor för dryga tusenlappen om du har tjock plånbok.
Usel träning igår med efterföljande skräpmat. Lite väl många chokladpraliner från askarna på kontoret idag och allmänt slö. Och när jag kom hem idag höll jag på att somna flera gånger bara jag blundar.
När jag nattade Nora kl 19 så somnade jag på sängen och vaknade 21:30.

Jag mår inte bra just nu.

Jag håller på att vänja mig att träna så här lite som jag gör nu för tiden. Enligt suuntos träningsdagbok så har jah överfört följande mängder:
DateActivityDuration
hours
December 7 Moves 7:58'23.6
November 12 Moves 15:37'44.3
October 14 Moves 13:58'37.5
September 14 Moves 18:54'43.4
August 10 Moves 14:53'02.2
July 13 Moves 21:06'00
June 16 Moves 18:29'55.7
May 11 Moves 13:02'31.6
April 11 Moves 12:32'01.1
March 13 Moves 22:37'11
February 14 Moves 15:41'23.3
January 18 Moves 21:15'28.1
Detta ser kanske vid en första titt att vara många timmar men i snitt är det 15,3 h per månad. Dela det på 4 så blir det 3,5h per vecka. Okej det kanske tillkommer lite där pulsklockan inte varit på armen eller styret men iaf, det är inte mycket träning.
Nu för tiden behöver jag inte träna för nåt särskilt resultat eller för att slå särskilda motståndare. Javisst vill jag bli en bättre löpare men mina egna krav på mig själv är inte alls som förr. Jag tänkte först skriva att träningen är mest för mitt egna välbefinnande men det kanske kan tolkas som att jag är nöjd med att gå på gruppgymnastik och skaka rumpan till afrikansk musik 2 ggr i veckan. Så är inte fallet. För att må bra vill jag köra intervaller, hård träning, känna mig fit osv. Jag vill inte bli en joggare, cykelpendlare eller få gubbmage. Jag är rädd att jag faktiskt hamnar där en dag ändå men inte nu. Jag är för ung för det :-)
Jag vill numera inte heller hamna i andra änden av skalan och bli bäst på ovanstående punkter heller.
Nora är det bästa som hänt mig på länge och att fritiden skulle bli mindre var ingen nyhet direkt när man blev förälder. Men ta ikväll som exempel: Hemma vid kl 17, gosa, busa, mata, natta Nora. Kl är då 19 på kvällen. Här skulle jag kunna sticka ut o träna men som så många ggr tidigare är jag för trött. Är det den avbrutna nattsömnen som gör sig påmind? Det är inga långa stunder jag är vaken om nätterna när Nora gnyr och klagar. Jag somnar om ganska omgående när jag lägger ner huvudet på kudden igen.
Jag skulle verkligen inte kunna kombinera detta liv med vardagar från kl 05:00-22, småbarn, fysiskt jobb med att prestationsträna i kondition för att bli bra (tävlingsmässigt) det vet jag men återigen: det vill jag ju inte. Men jag måste få träna för att må bra men jag orkar det inte. Jag ser ingen lösning när jag inte orkar hålla mig vaken ens när jag lutar huvudet mot Saras axel kl 17:15 och hon berättar om hennes kommande praktik. Detta hände idag och jag höll på att slummra till och hennes röst lät som ett dovt mullrande. Undra om hon märkte det?
Idag lämnade jag jobbet och jag kommer inte att jobba många fler pass förrens vecka 21. Det är i Maj. Hoppas jag kommer att må bättre av lite längre nattsömn och flera timmar på dygnet att göra de vardagliga sakerna på. Förra veckan sa jag till mitt hjärta att " när jag tar ledigt de där tre veckorna vid jul/nyår. Kan vi inte lägga in en träningsoffensiv då?" Det är nog många som önskar sig motsatsen och vill ta det lungt istället men detta bevittnar kanske om hur gärna jag (o Sara) vill träna. Vi har det som livsstil och våra liv är inne i en förändring nu vilket jag har vissa problem att ställa om till tror jag.
Är jag riktigt dum i huvudet så pressar jag in flera saker att göra nu under ledigheten när jag inte jobbar så summan blir den samma som tidigare.
Jag har ljugit för er flera ggr tidigare genom att blogga om kommande pass som sedan inte blir av. Nu gör jag det igen.Imorgon bitti vill jag ut och prova mina dubbade skor. Jo jag har ställt klockan för att hinna med det.

Kommentarer
Postat av: Mamma Milla

Njut av skitungen medans hon är liten ,träna hinner du göra sen ;)

Postat av: Mathias C

Gubbmage lär du aldrig få! Som sagt njut nu och träna lite mindre för snart kommer du att kunna träna hårt igen. Detta verkar vara standard när man får kottar så inget att oroa sig över! God jul och gott nytt!

2011-12-24 @ 08:56:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback