jag vill träna!

Imorgon är det lilla julafton. Då kommer det en ny maskin till firman och jag är nog en av två som kommer att spendera mest timmar i den. Åtminstonde denna vinter.

Kostnad: Ca 1 miljon!!!

Här hemma pratar vi faktiskt inte så mycket träning som några av er kanske tror. Dock uttalar vi ofta den korta meningen " jag vill träna". Den följs upp med ett förslag på tidpunkt för den önskade träningen.
Igår var det tänkt att jag skulle träna men service av cykel, tvätt, städ, Nora + försök till att vara en lugn o bra sambo gjorde att när kl närmade sig 20:30 så ställde jag in. Att sticka ut halv 9, komma hem igen en timme senare var inget som lockade. Sen trodde jag att morgondagen (läs tisdag) skulle vara omöjlig att träna på för jag skulle ju lämna plasma på USÖ.
Lite konsultation med en BMA och lite googlande så upptäckte jag att det var inte alls farligt att träna efter att ha lämnat plasma. Då kändes det lite bättre men ändå inte. För förra veckan blev det väl en 3-4 vilodagar och jag vill verklgen plåga mig med massa träning men tiden finns liksom inte längre. Det räcker inte till och då spenderar jag inte så mkt tid vid vare sig dator eller tv.
Sagt och gjort. Lämnade bort plasma idag på USÖ och jag gillar det verkligen.
Negativa: Ett litet stick.
Positiva: Omvårdnad. Man får betalt. De vill verkligen att man skall äta och dricka efteråt. En mild form av påtvingat fika. Det finns färdigbredda mackor, flera val på kaffemaskinen. Idag fanns även glögg.
Mig har de köpt för länge sen. När ska du bli givare?

Jag hade väl sagt till några stycken att jag skulle pröva att jogga lite försiktigt efteråt. "hålla igång löparmsukelaturen" tror jag att jag sa till nån. Jo tjena.
Dagens träning
Joggade ut i regnet, ca 10 min. Passerade några isiga grusvägar innan jag fann finfina isfria sträckor där jag på nåt konstigt sätt kom på att jag sprnag rätt fort. En snabb koll på pulsklockan skvallrade om 90% av maxpuls. Det kändes inte så. Ökade liiite lite och snart var den uppe på ca 95-95% men flåset var inte så högt som det brukar vara då. Dessutom så körde jag nog ca 6-7 min innan jag fick vända pga isiga vägar. Jag körde 3-4 min till på höga pulser innan jag joggade ner lite. Eftersom jag närmade mig hemmet så firade jag av några 25sekunders intervaller med lika lång vila emellan där jag försökte få till ett klipp och driv i stegen hela intervallen. Tror det blev 4-5 st. Noterade 175 bpm på pulsklockan i slutet av den sista intervallenoch det motsvarar 97% av max.
Jag drak nog bara upp mig ca 4-5 dl från plasmagivningen till mitt träningspass och det startade jag drygt en timme efter att jag lämnat USÖ. Med tanke på hur kroppen kändes kan man lugnt säga att pulsen var lite extra hög idag.
Här finns ett litet klipp från en Iphone som befann sig i slottskogen i söndags. Jag var ju oxå där och jag syns flera gånger på filmen.
Tittade på den film som Sara spelade in men denna är så mkt bättre.
Igår var det premiär här hemma. För detta:
Gåstol.
Jag visste att jag skulle älska mitt barn men inte att jag skulle bli förälskad i det.
Just nu den finaste meningen jag vet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback