nytt pers. Tror jag.

Igår kunde ni läsa om onödigt låga wattsiffror men så idag slår man ett personbästa på racerhojen. Märkligt.

Åkte direkt hem och Familjen Cykel hade bestämt att jag skulle ut först på racerhojen. Jag tänkte köra temposvängen från förr. Ja det var nämligen några år sedan den kördes som flitigast från cyklisterna bakom Sportklungan.se Den temposvängen startar vid Mellringe, strax innan återvinningscentralen och slutar i Lundby där Kåvivägen ansluter.
Jag vet att det är flera som varit under 40 minuter men det har jag aldrig varit. Jag vet väl inte exakt vad jag körde på för 2-3 år sen men... Idag var vinden förmodligen helt rätt och jag gick INTE ut för hårt. Sen skall jag erkänna att jag kanske kanske startade klockan något sent men det var iaf innan den första fartdämpande åtgärden med gatsten i asfalten.
Kantvind hela vägen till Närkes Kil och sen när jag svängde höger där så blev det som en hjälpande hand på ryggen. Jag snittade 40-41 km/h bort till första slakmotan/backen men hastigheten sjönk aldrig under 30km/h. När det ibland gick utför så tänkte jag på att bibehålla farten så länge som möjligt och när man återigen svänger höger in på Kåvivägen så gör den fina asfalten, vetskapen att man snart är hemma och den fina miljön längs vägen att det alltid kryper fram lite extra energi.
Vid den sista lyktstolpen i Lundby så stannade jag klockan på 39:57. Jag tror att det är den enda gång jag varit under 40 min. Snittfart 37km/h. Man är ju inte som Cancellara direkt.
Fick igår veta lite inside info om Wetterhall. Ni som är insatta vet kanske att han har kört bra borta i USA på Tour of Utah. Han blev 4a på tempoetappen som sträckte sig över 14 km. Han slog bl.a. Hincapie, Danielsson, Vandevelde, Zabrieskie. Dagen innan detta lopp så hade Alexander fått ett samtal från förbundskapten Glenn Magnusson. Under detta samtal fick wetterhall beskedet om att han INTE fått en av två platser till VM som Sverige har i tempodisciplinen.
Det är ett så jäkla skönt sätt att visa/säga att " Kolla ni gjorde fel val". Han körde på lite ilska där tror jag. Undra vem som får äran att köra linjet på herrsidan för sverige? Då vi inte har nån spurtare av världsklass så får man väl hoppas på att en utbrytning håller. Gotland eller Kekke lär det väl stå emellan.
Hoppas ni kollat på de filmer jag la upp igår. Jag har själv kollat på dem idag oxå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback