Arbetsdag och sorgens dag

Jag vet inte hur ni andra funkar men jag har en förmåga att bli väldigt fäst vid mina husdjur. Har ju haft katter och hundar genom uppväxtåren och nu de sista 5-6 åren har jag ju haft en underhållande vattensköldpadda vid namn Östergren. Den senaste tiden har hon varit så svag och seg när jag haft henne uppe ur akvariet. Förr så sprang hon omkring och var så nyfiken men de senaste gångerna har hon knappt orkat orkat ett varv runt rummet. Hon har hela tiden ätit ordentligt så det var väldigt oväntat att hitta henne på botten imorse. Livlös.
Hon hade somnat in för gott någon gång inatt. Jag saknar henne redan.

Sista bilden på Östergren. Imorgon begraver jag henne på någon vacker plats i Kilsbergen.

Vad som nu händer med det ca 300 liter stora akvariet har jag inte tänkt på men att bara ha småfisk i det är inget jag känner för. Visst skulle jag kunna sälja det för en bra slant men samtidigt är det inget jag skulle lägga ut den summan på om jag senare i livet vill ha ett lika stort akvarium. Får se vad som händer.

Det blev liksom ett sorgligt avslut på den roliga kväll jag hade med en del jobbarkompisar igår. Högts oväntat dök även högsta chefen upp med fru. Han tog över Trädgårdstjänst för över 30 år sedan men numera gör han inte så mkt utan hans son är det som driver det nu. Här nedan märker han inte vad jag gör brevid honom då hans blick hade fastnat någon annanstans :-)


Dessa två blondiner satt och försökte se smart ut oxå...

Oj! Ser jättesmarta ut...

Fördelen med after work är att den börjar så tidigt så jag hinner liksom aldrig bli trött innan det verkligen är dax att gå hem. Var hemma strax efter kl 11. Inte helt nykter men snygg :-)

Nu blir allting i bakvänd ordning här men ni fattar.. Jag hade innan after worken varit och kollat in årets cykelcrossbana med kommisarieLasse. Vi kom på några förbättringar samt hur vi som arrangör skulle kunna spara in 500 kr oxå.

Banan stämmer med verkligheten men det gör inte naturen för det har skett stora markförändringar öster om bassängerna samt i kartans sydöstra hörn.

Idag har vi, och ett midre gäng cyklister, fixat, inventerat, eldat, snickrat och fikat vid klubbstugan. Känns skönt att ha koll på materialet inför CX-SM.

Nu skall vi fira denna lördag eftermiddag med att städa. Så vi summerar denna lördag då: död, idiellt arbete och slutligen städ. Det är väl bara att klä på sig begravningskostymen och börja dammsuga då.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Beklagar sorgen... Har sett banan för CX ser ut som det blir en bra runda. Ha det!!

2010-09-11 @ 19:59:58
Postat av: Johan F

Tråkigt med Öste! Jag trodde det var en "han" men nu fick jag lära annat. Hon var ju roten till det roligaste du skrivit i bloggen så nu vet jag inte hur det ska bli...

Postat av: Mamma Milla

EN STOR TRÖST KRAM till dig Ola.

Jobbigt att "grisen" i akvariet somnade in.



//Mamma Milla

2010-09-12 @ 12:17:02
URL: http://lillamillas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback