stairmaster & pensionärsliv

Imorse hade vi första tvätt-tiden här i huset. Den är mellan kl 07 o 10. Då min biologiska väckarklocka är inställd på att gå upp runt kl 5 på mornarna så vaknade jag idag kl 05:25. Jag gick upp på toa, funderade lite på om det var värt att stiga upp så tidigt men jag hade ju faktiskt en del att göra vid datorn så kl 05:45 startade jag första tvättmaskinen, gjorde mig lite kaffe och två mackor o satte mig vid datorn. Det var då jag upptäckte det. Man skulle ju flytta tillbaka klockan inatt. Jag hade gått upp tjugo över 4!
Vilken tur att vi lade oss tidigt igår.

Tvätt och datorjobb var klara innan klockan tio och till o med Sara hade vaknat :-) Vi han fixa lite i förrådet innan jag skulle iväg och hjälpa Matte B med hans och Lindas flytt. De är numera husägare. Det är ett stort steg. Inte så stora steg men istället många steg blev det i trappor då kartonger från både vind och 2a våningen skulle flyttas.
Det var många som hjälpte till så det gick fort att fylla den lilla lastbilen två gånger. Lagom är det skulle bjudas på pizza så avvek jag från flyttjobbet.
Syndade dock lite med lösgodis och en mazarin till kaffet under flytten. Det har egentligen varit en riktig skithelg när det gäller att vara nyttig. Tur man får in lite bra rutiner på arbetet att bara äta nyttigt.

En segerintervju är alltid en segerintervju även fast man inte ser klok ut. Oscar visar dock sin finaste sidan :-) Bilden har jag fått från
ordförande i min fanclub.

Man har väl olika referenspunkter när det gäller sin träning. Jag vet till exempel att får jag mjölksyrapåslag när jag går upp för trapporna till lägenheten. Alltså så där så att hade det varit två våningar högre upp hade jag fått slå av på tempot. Det brinner i benen i benen när jag når lägenhetsdörren, då vet jag att jag fått till ett grymt bra pass.
Dagens träning:
Jag och kärleken gick till gymet där jag körde ett bra benpass men kompletterade lite mera överkropp än vad jag brukar. Tanken med det är att det är så mkt anläggning på jobbet just nu. Jobba med plattor mm. Då måste man vara stark. Efter det så bytte jag kläder till slimmade cykelkläder och körde mig helt färdig genom att klämma in 3x 10 minuter tunga intervaller. Låg kadens, mkt motstånd och pulsen upp till tröskel vilket var liiite svårt då de var riktigt möra efter gymmet. Tack vare kompisarna Scar symmetry och sonic syndicate gick det bra.
Sista intervallen gav dessa siffror:

Varaktighet
0:10'02.1
Högsta puls
173 bpm
Snittpuls
164 bpm
Minimipuls
139 bpm
EPOC-max
160.6 ml/kg
Träningseffekt
4.2 - Förbättrar formen ordentligt
Kalorier
159 kcal
Luftvolym
130 l/min
VO2
51 ml/kg

De har köpt in lite nya maskiner till gymmet. En av dem testade jag som hastigast innan jag gick mot duschen. Den heter skierg.
 Man står alltså och stakar. Som en vertikal roddmaskin.

Jobbarkompismats och jag pratades vid förut och skulle planera in när vi kunde jogga ihop. Det verkar bli onsdag och han sa att han ville köra intervaller!! Det händer inte ofta att HAN säger det. Jag tillhör ju inte den sorten som protesterar mot intervaller heller så det blir det nog.
Dock skall jag ge honom fördelen med att hinna klämma in två pass innan ( mån & tisdag). Om han springer ifrån mig kan jag ju alltid ha det som ursäkt. Om inte så ska han få höra det :-)

Kommentarer
Postat av: Tord

Men va fan, ska Matsa köra intervaller!! Hets honom hårt, Ola :)

2010-10-31 @ 21:31:57
Postat av: Marina

Hej,

Va roligt att du använder Suunto och är nöjd, det är jag med men vet inte så många som använder märket.

Jag har precis köpt en GPS och det ska bli roligt att komma ut och testa.

Tyvärr har träningen blivit väldigt lidande av pluggandet men målet är halvvättern nästa år.

Ha det Gott!

Postat av: Tina

Jag funderar på att köpa ny cykelcross. Sugen på att köpa min gamla? räknar med att få minst 4000 för den.

2010-11-01 @ 09:48:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback