Demolition Man 1 & 2


Skriver väl som vanligt lite om mitt arbete. Idag har jag fått 2 förfrågningar om det inte finns plats för flera på TT. Undra om det har med dagens arbetsuppgifter att göra?
Vi (jag & kollegan Martin) har nämligen rivit, förstört, raserat, delat samt slängt saker. Han har oftast använt kofot, slägga (igår även motorsåg) och vanlig handkraft. Jag, som har mindrevärdskomplex, har använt mig av den kära Lundbergarn. En midjestyrd maskin på ca 4,5 ton för er som inte vet. Jag har ryckt upp fastgjutna cykelställ och bord. Sandlådesarger och ett lusthus. Igår raserade vi ett lekhus för ungar, gungställningar och en skärmvägg. Det är roligt att få förstöra utan att det liksom gör något. De som bor i kvarteret skall ju snart få nya grejer iaf.
Undrar fortfarande vad det var för rörelse som gjorde att jag förmodligen fått en muskelbristning i axeln. Har ju tagit i så mkt idag när man vevat med släggan ;-) och kastat med tunga brädor mm.



Ursäkta att filmen är filmad på sned men det kommer jag ihåg till nästa gång.

 Dagens träning
Då jag skall orientera (hänga rygg)på lördag ville jag få till ett lite tuffare löppass idag. Jag och jobbarkompismats tog sikte mot Markaskogen idag där vi körde ett högt tempo på mtb-spåret. Ett varv, minus ca 250-300 meter tog oss 26 minuter. I början startade jag hårt så jag fick lite luckor till Mats och väntade till o med in han några gånger. På mitten när han genade några hundra meter på ett ställe så fick han nya krafter och jag fick slita för att hänga med honom. I en av de sista backarna fick jag jag tillbaka några av de krafter jag haft i början och kunde återigen skaffa mig en lucka. Efter de 26 minutrarna så hade ingen av oss särskilt pigga ben men vi körde lite omvägar så passet tog ändå 67 min innan vi var tillbaka vid firman.

Lite värden från mtb-spåret:
Varaktighet 0:25'43
Högsta puls 173 bpm Kändes som högre?!
Snittpuls 162 bpm
Minimipuls 137 bpm
EPOC-max 193 ml/kg
Träningseffekt 4.6 - Förbättrar formen ordentligt O yes!
Kalorier 406 kcal
Luftvolym 120 l/min
VO2 51 ml/kg/min

Fick förfrågan av två andra duktiga cyklister häromdagen om jag ville med och springa vid kvarntorpshögen idag och den uppförslöpningen hade nog gått bra men jag är övertygad om att den tuffa nedförslöpningen hade suttit kvar till helgens äventyr så jag tackade nej, tack ändå.


Imorgon får vi se vad som händer. Ryktet säger regn så det bäddar nog för inomhusträning om det blir nån.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback