Mässa x 2 och crosspremiär

Jo då så att...Igår var jag, Dennis o svärfar Kenneth på ÖL & WHISKEY-mässan. Tydligen hade vi kul för det har jag bild på. Naturligtvis blev jag onödigt slirig och cyklade lite vingligt hem men det kan ha berott på kantvind oxå :-)

Vi var där redan vid kl. 17 och det var rätt bra för dels blev inte kvällen så lång men det var oxå lite taktiskt för då hade utställarna tid att prata mer. Vi lärde oss mycket och fick prova mkt roliga sorters vätska. Bl.a. provade vi den råsprit som grythyttans whiskey häller i sina fat för lagring. Den var inte god och höll 67,5% alkoholstyrka. Intressant att veta vad det är som senare blir denna gudadryck Whiskey.
Vi provade oxå den porter-öl som Närke microbryggeri har gjort som på världens största öl-sajt har utsetts till världens godaste öl alla kategorier. Nu var det ingen av oss tre som gillar porter men ändå.

Vi hade en bra kväll.

Morgonen kom onödigt tidigt och den nytvättade tvätthög som så fint hade legat på min sida av sängen när jag kom hem från mässan var tydligen mindre snyggt slängd på golvet. Undra vem som kan ha gjort de?

Jag, svärfar, Niclas ( som oxå besökt dryckesmässan) tog hjälp av Sara som fick agera chaufför ner till cykelmässan i Jönköping. En mässa som vi sprang igenom på ca 1,5 h innan vi begav oss mot stadsparken där cykelcrosstävlingen skulle avgöras.
Jag har ju köpt tillbaka min gamla cross, slängt över mina Bontragerhjul från racerhojen och köpt en mindre framklinga. Bytte bort 50 kugg mot 46. Idag skulle det bli premiär i superklassen.

Det som är lite intressant med sveriges crossbanor är att de har så olika karaktär. Vi får mycket beröm för Kumla-banan och det tror jag beror på att den har lite av allt.
Dagens bana i Jönköping var verkligen av mountainbike-stuk. Nattens snöfall gjorde den extra hal och eftersom alla följde samma spårval så fick man känslan av att den var smalare än vad den var. Utförskörningarna var leriga och hala och jag hörde flera som bromsade slut på sina belägg idag, vilken tur att jag hade sproilans nya. Banan var dessutom ganska kuperad för att vara cx-bana. I samma område skulle de kunna göra en xc-bana. Dagens bana och underlag skulle verkligen gynna mig. En flack bana med mycket bombarsträckor hade inte gjort de.

Racerapport
Dagens startfält bestod av ca 45 åkare och jag ljuger inte om ca 30-35 av dem stod framför mig i startfållan. Det var lite medvetet då jag inte hade höga förväntningar på mig själv utan ville bara tävla. Detta glömde jag bort i samma stund som startsignalen ljöd. Vi startade med en lång asfaltsbacke där jag kände mig stressad att köra om vilket klubbkompisen Niclas bevittnade då han låg på mitt hjul i backen. På toppen, strax innan första stigen uppskattar jag att jag låg runt 15e plats och sen handlade första varvet om att inte köra in i framförvarande åkare så på utgången på varv 2 började jag höja farten, vilket tydligt syns på pulskurvan. Blev påhejjad av en skrikande Emil Lindgren :-)
Jag märkte snabbt att mtb-kunskaperna gjorde nytta när det gällde fart utför och kurvteknik. Att det saknades tryck i benen märktes oxå och jag körde hela racet på den lilla klingan (vet faktiskt inte om det är 34 eller 36 kugg) och så utnyttjade jag hela kassetten bak istället.
I slutet av varv 2, när jag fortfarande inte har börjat fightas ordentligt, så ser jag hur nära jag är Janne J och klubbkompisen Tobias J. Va fan?! tänker jag. Är det så nära upp till topp-placeringarna för de gossarna är ju alltid med uppe i toppen. Det var då jag höjde pulsen ännu mera. 
Tredje gången i den långa startbacken ligger jag på Jannes hjul och mår rätt bra faktiskt ( eller hur Lisa?) Jag gör en taktisk manöver precis innan den smala singeltracken där jag haft bra flyt alla varven och i slutet av varvet är jag ikapp Tobias.
Sista gången i startbacken orkar jag inte riktigt gå med Michale Carlsson Eslöv ck och Tobias orkade inte riktigt följa mitt hjul men på de mer teknisk utförskörningarna hade jag verkligen hittat vinnande spårval och efter hindrena så lyckades jag ösa på bra på den långa leriga slätten där jag faktiskt sprang ifrån Michael med ca 10 meter och det var det avståndet mellan oss ända in i mål.
Jäkligt trött men jäkligt nöjd slutade jag 4a idag. Hade varit kul att få mäta sig mot Per K oxå men han startade inte idag. Tror att hans starka cx-form och bra teknik hade kommit till nytta idag. 
Det tog inte lång tid innan tävlingsmänniskan inom mig undrade hur det hade gått om jag startat längre fram men skit i det. Jättenöjd är jag och det är väl bra det.

Funderar nu vidare om jag skall försöka byta bort min snöjour som jag har just den helg som de sista tävlingarna är i skåne.

Nu skall vi ha fredagsmys fast det är lördag. Vi skall duscha ihop med de leriga kläderna som jag tävlade i idag.

PS, köpte sealskin-strumpor på mässan som jag provade under loppet. Kanonbra. Är du frusen om fötterna.KÖP!



Kommentarer
Postat av: Sara

Dig naken + leriga cykelkläder blir perfa :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback