Ergonomiosis

Ja innan jag gnäller så...Äh va fan. Dagens blogg är väl bara gnäll.

Dagens träning
Eftersom jag skall åka söderut (till solen, brudarna och värmen) på fredag så planerade jag in gymet idag. Normal uppvärmning med roddmaskin och sen gick jag in till mitt lilla rum med min favvomaskin. Hela gymet var knökat med folk så det var skönt att stå ensam där inne.

Tänkte köra tungt och explosiva benböj men jag körde två uppvärmningsset med ca 30 kg på innan jag skulle lägga på mer vikt. Lyfte upp en 25 kg vikt på den ena sidan och lyfte med benen som jag oftast gör. Går runt maskinen och skall lyfta upp den andra vikten och sekunderna innan tänker jag just på ergonomi och fattar vikten enligt skolboken. Blicken uppåt, böjda knän och fattar vikten med båda händerna. Precis i lyftet känner jag hur något sticker till i ryggens nedre del. Attans! Körde lite benböj men inte så tungt som jag hade hoppats på för ryggen sa ifrån hela tiden. Vadmaskinen gick bra. Axelpress likaså och bålträningen gick superfint men ändå...Lite misspepp.

Några timmar senare känns det fortfarande och den slutgiltiga domen kommer väl imorgonbitti när man ska ut ur sängen. 

Dagens jobb
Gnäll även här men man visste inte om man skulle skratta eller gråta idag när jag skulle sortera på en av alla våra firmabilar.

I denna låda låg det 8 stycken fogsvansar (sågar, du ser handtaget till 3 av dem) 5 rörtänger, 7 kapskivor, 5 mediumstora skiftnycklar, sjukt mycket spik o skruv och en massa annat.
 Totalt hittade jag även 6 stålborstar, 13 huggmejslar, 8 par regnbyxor, ca 30 fasta blocknycklar utöver den fullständiga verktygslåda som varje bil har.
Alla bilar skall vara anpassad så 2 arbetare kan jobba. Denna bil var en rullande loppis ju! Nu ser den bättre ut och är många kilo lättare. En annan bil jag plockade rent på hade 5 spätt. Det ska vara ett.

Imorgon efter jobbet blir det en liten shoppingrunda på stan inför min weekendresa söderut. Åker fredag morgon.

Ciao



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback