jäkla skitskivor

Jag saknar mina Magura Marta sl. De bästa bromsar jag haft. Man kunde bara vika ur beläggen och kolla hur slitna de var sen vika in dem igen. De Avidbromsarna jag har nu, Juicy carbon, har sköna handtag och en okej bromseffekt men faaaen säger jag när det gäller att byta beläggen. Sen upptäckte jag idag att det är alltid på den vänstra sidan som beläggen slits ut först. Bromsarna tar alltså ojämnt.

Hade bildöverföringen funkat idag hade jag dessutom kunnat visa min viktinsparing jag gjort nu på hojen. Bort med lill-klingan (-21 gram) Slipat ned de brickor som jag snodde med från jobbet i fredags som jag måste ha för att klingbultarna inte ska bli för långa. Man har ju inte ett så välbetalt jobb som vissa andra så man bara kan slänga iväg en internetbeställning från mellaneuropa för ett par nya i rätt längd.
De oslipade vägde 16 gram, de ny vägde 8 gram så totalt väger hojen nu alltså 13 gram mindre än för en vecka sedan.
Nu är det förstås inte vikten som är den stora faktorn till klingbytet utan fördelen med att inte behöva växla så mkt mellan stora och lilla klingan fram. Dessutom få en rakare kedjelinje från stora skivan till kassetten.

Imorgon blir det racer till Ånnaboda för att upprepa samma pass som förra onsdagen. Det gick bra då och imorgon får jag kanske med mig två damer som man kan imponera på.


Kommentarer
Postat av: Johan F

Varför slipar du inte ner klingskruvarna istället och kastar brickorna?

Postat av: ola

när jag blir gammal och svag och måste montera tillbaka lillklingan så åker ja på att köpa nya.

2010-07-07 @ 11:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback