Grinig gammal gubbe

Då jag håller på att fokuserar både fysiken och psyket mot Svenska Mästerskapen i mountainbike så satt jag nyss och läste på IK jarls SM-sajt...

"Missa inte vår pampiga invigning som startar kl. 16.30 på stora scenen utanför Systembolaget i Rättvik. Det blir fioler, trumpeter, ballonger och mycket mer! En riktigt trevlig start på en härlig SM-vecka!"

Nu blev jag ju riktigt sugen på att gå på invigningen...Inge naket??

En annan sak angående SM är att vi var 26 st anmälda i H30 vilket är ungefär 3 ggr så många som under en ordinarie cuptävling. Kul men det lägger verkligen till lite spänning då jag har så dålig koll på vilka folk är. Bland de där namnet kanske det döljer sig någon vass, stark skidåkare, orienterare. Eller någon som tränar som en elitåkare men aldrig/sällan tävlar.Skit samma. Det skall bli kul. Tror att banorna i Rättvik passar mig.

Skitungar

Jag hymlar inte med det. Jag är inte så förtjust i invandrare. Jag generaliserar inte alla men schablonbilden av en typisk invandrare stör mig. Möjligt att jag nu upprör dig eller skaffar fiender men so what. De flesta har nog fördomar men jag får dem besannade mest hela tiden så är det då fördomar eller..
Många invandrare märks/syns inte men de som gör det, gör det ordentligt. De som irriterar mig mest just nu är de i Baronbacken där jag jobbar. Där verkar det bara finnas en enda vuxen för det är bara en mamma som syns och hörs på den stora innergården. Hon försöker iaf få ordning på ungarna. Alla andra föräldrarna kan sitta på sina balkonger eller bara spela döva när barnen "leker". De förstör, stökar till, sliter i våra saker och slåss. Slänger skräp och kastar glasflaskor ned i asfalten. Man kan absolut inte lämna kvar något över natten i tron om att de får stå kvar. Då jag har jobbat i stadens alla områden kan jag jämnföra hur det funkar i de olika.

Idag var det nästan världskrig när en unge på ca 12-14 år såg att nån hade luftat hennes cykel. Det var 12 ungar och den nyss nämda mamman som gastade och grälade som bara fan. Man blir ju mörkrädd när man hör och ser hur barn beter sig idag. Tjejen på de där 12-14 åren är nog äldst bland barnen. Språket och handlingarna gör att man genast börjar bli orolig hur de ska bli om 5-10 år.
Lite senare på dagen var det hangemäng mellan 3 barn. Det slogs, sparkades och knäades. De är mellan 7 och 14 år. Ingen reagerade bland de vuxna som satt på sina balkonger.
Vid ett annat tillfälle när 3 grabbar satt och mekade med en cykel, inte långt från vår bil, så passade den ena ungen på att fråga mig när jag var vid bilen:
" Du..Ursäkta..Skulle du kunna hjälpa oss?" Då svarade jag honom" Varför ska vi hjälpa dig när ni bara förstör för oss?" Han förstod mig exakt på orden vad jag menade för han slog ner blicken och nästan rodnade.
Jag funderar på om det kan vara så att de är alla understimulerade när de bara håller till på en innergård. Ut i skogen med er, där finns äventyret. Jag och kollegan pratade lite om hur otäckt det är att se hur instinkter kommer fram när en stämning höjs i en grupp. Stridsendorfiner kommer fram o.s.v.
Behöver jag tillägga att vi fick en sak stulen idag oxå.

Och någon annan hade snott en hel flaggstång på 18 meter vid Örebro Universitet under helgen med tillhörande flagga på :-)

Jo då ja e inte bitter...

Vilodag idag.
Jag och sara har fixat lite med slanglösa däck nu på eftermiddagen. Det gick skitbra med 3 däck utav 4. Det som krånglar är mitt Rocket Ron som varit stansad hur länge som helst men läcker lite då och då. Märkligt.
Vi har oxå städat i lägenheten, kollat på tv. Inge viktigt med andra ord.
Morgondagens fritid går nog under samma flagg då ingenting finns planerat efter kl. 17:30. När hände det sist? Det uppskattas iaf av båda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback