flopp men ändå rätt positiv

Jaha. En av mina stora målsättningar för 2010 gick idag åt h-lvete men jag deppar inte ihop för det. Har nog mognat och fått distans till denna sport som håller mig i ett järngrepp.

Låt oss börja med en del positiva saker:
Igår innan vi åkte norrut så han jag med att köpa en GPS-pod till suunto-klockan. Imorse fick jag chansen att prova dem tillsammans då jag provade sm-banan. Den visade hastigheten och distansen med stor exakthet. Ska bli en kul träningskamrat under löpning, skidor, racer, mtb mm.

Sen har jag fått tänka på Kumlacrossen (SM i cx) flera ggr under dagen. Jag tog ett kort samtal med gubben som sköter om den smidiga och bra ljudvagn som IK Jarl hade. Det var nämligen samma som var på Kumlacrossen i höstas. Då var alltså speakervagn och ljudvagn bokat. Undra vem som skall vara själva speakern...

Sen träffade jag de så omtalade stefan`s. Stefan Carlsson och Stefan Määttä. Carlsson ringde även upp mig senare med frågor om just CX-SM. Kul att det får uppmärksamhet redan i juli. Och som vanligt träffar man bekanta, trevliga ansikten på tävlingsplatsen.

Mountainbike SM 2010
Provade banan 2 varv imorse och banan verkade passa mig. Benen kändes dessutom bra men jag körde ju själv så det var svårt att säga om det gick fort eller ej.
Vid starten visade det sig att jag fick stå i tredje startled pga att jag inte körde tempot igår. Får ändå till en rätt bra start och är väl 8-9 gubbe in i första kurvan. Förstår inte att en del är så fula/fräcka när de vet att de inte har med tätstriden att göra men ändå ska genskjuta ganska fräckt i kurvorna. Jag är rätt säker på cykeln och är inte rädd att ta för mig så det är säkert några som säger samma sak om mig. Jag TRODDE iaf att jag skulle ha med pallen att göra idag. Jämna som vi är i H30 blev det snart ett koppel med åkare där jag efter den första stigen låg som 5-6a. Det gick ganska fort men ändå kontrollerat. Jag tog inga fler placeringar för jag var säker på att några namn före mig skulle krokna och värmen skulle kanske ta ut en o annan oxå.
Jag var dock inte beredd på att det var just jag som skulle få ge mig idag
Det blev lite extra jobbigt när helt plötsligt kedjan valde att hoppa av innåt 3ggr under det första varvet vilket gjorde det extra jobbigt att täppa luckorna. Det i kombination med det redan höga tempot gjorde nog att jag brände mig för under en tid kände jag väldigt tydligt hur det stack i fingrarna och hela vänsterhanden. Då vet man att allt syrerikt blod befinner sig i benen :-)
Jag slår av på farten ett tag och behåller tron om att jag ska kunna jaga ikapp och fightas om pallen.

Det lossnade aldrig! Jag körde 2,5 varv av 5 och håller med om att bryter man en tävling så är det lite som att spotta åt segraren. Segraren ger ju allt för att komma först och för att visa respekt bör varje deltagare ge sitt yttersta och ta sig runt. Så...tydligen spottade jag åt segraren idag då..Jag bröt pga av flera anledningar idag alltså. Mekaniska, fysiska och mentala. Att slåss om placeringarna 6-9 idag var inte aktuellt då siktet var inställt på pallen.
Surt att det är på SM men ändå...Det gäller inga cup poäng men ändå en fin titel som gick om intet. Oväntat men ändå värd segern blev Hymer-micke.
Jag klarar detta nederlag ganska bra tycker jag. Har inte grinat. Inte supit ner mig (inte än iaf) och klarar av att vara hyffsat social med min kärlek.
Det är bl.a. hon som gör att det går så bra för jag trivs med Sara. Vi har så kul ihop (lika omogna?) Trivs med mig själv och livet som stort. Jag mår toppen trots utebliven SM-medalj. När hösten kommer så kommer jag ändå att minnas 2010 som den säsong jag blev Nordisk Mästare och (förmodligen) vann svenska cupen.

Att ha mål i livet att sikta emot tycker en del är jätteviktigt. Jag har snarare problem att begränsa mina mål. O-ringen 0m 2 veckor, Vertex Fjällmara 7e aug, Gotlandbikebattle 22 aug, Kumlacrossen 13 Nov och ideèr för nästa år finns det gott om. I de nyss nämda tävlingarna gömmer sig inte prestationsmål för det är mer som äventyr/minisemestrar.

Hej hopp. Imorgon är det vi som gör Falun.

 


Kommentarer
Postat av: Malin

Tråkigt att det inte gick som väntat, men skönt att höra att du inte gått ner dig totalt. Det är moget! :)

Postat av: Malin

Ska bara poängtera att det var två miniblåsor så inte så farligt men får väl erkänna att jag har kontorsfötter :)

2010-07-16 @ 10:21:20
URL: http://healthandliving.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback