Tävlingspremiär idag, xc, 30e januari.

Kände hela dagen igår att jag hade massa saker som jag ville skriva ut här men nu är de som bortblåsta. Sitter här hungrig och lite tävlingshjärna. Ska ju tävla idag.

Igår satt jag i Lundbergarn och plogade, flyttade snöhögar och sandade. Ett mera normalt 7,5 timmes arbetspass jämnfört med det tuffa marathonpasset i onsdags. Under dagen ringde cyklisten Patrik Paulsson som börjde med frågan " jaha..plogar du?" Jag svarade "Ja". Hans följdfråga löd " har du förstört nåt?" följt av ett garv.
Det var ju bara att erkänna att den skyffel som sitter långt bak på det midjestyrda fordonet hade tagit i en vägg när jag svängde så skaftet hade gått sönder. Jag är lite av en demolition man när jag kör. Denna gång måste jag ha varit jäkligt nära den där väggen men är glad att både vägg och traktor höll.

Åkte direkt till klubbstugan efter jobbet och hade skidorna med mig. 3x5 km avverkades i ganska högt tempo men jag försökte även tänka på tekniken. Det gjordes svårare av att den tejp som har kör med funkar sämre och sämre ju kallare det blir. Igår var det -12 grader och slarvade jag med t.ex ett frånskjut så slant skidan.  
Nu är det -17 grader här och förmodligen ännu kallare ute i Svennevad där det ska tävlas idag. Den största anledningen till att jag åker dit är NOSTALGI. Jag är född och uppväxt ca 1 km från den där lilla klubbstugan. Jag har både cyklat, sprungit och åkt skidor där. Svennevads IF har fostrat mig i skidåkning och jag minns fortfarande skidlägret i Noppikoski. Det är bara 5 km som ska åkas idag men gör jag det jäkligt fort kan man väl se det som ett kort konditionspass. Blir nog att ta med ansiktsmasken.

Bloggar mer i eftermiddag.
Tjing

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback