Söndag = effektivitetsdag

Sitter här trött som bara fasiken men det beror inte på att det varit en dag med 1000 saker utan den senaste träningen som tog bra.

Förr var helgen tuffa distanspass från kl. 10 och sen fick man göra alla bestyr om man orkade senare på eftermiddagen.
Idag har jag hunnit med massor även fast jag/vi bara haft en hålltid idag.
vaknade vid kl. 06 idag men tyckte att jag kunde få sova lite längre så jag gick upp vid kl. 08. Gick ner i källaren och tog en spontan tvätt-tid, fixade frukost framför tv så sara kunde masa sig från sängen till soffan vid dukat bord. Tror att hon sover räv ibland för att slippa hjälpa till med frukosten :-)
Maskinbyte i källaren, åkte och handlade, fixade katterna som vi vaktar och sen stack jag ut på en löpsväng.

Dagens träning 1
Hade först tänkt att köra hårda intervaller men Sara bromsade mig innan jag stack ut så jag körde på känsla. Joggade ca 10 minuter i behaglig fart men sen blev det 4 st intervaller som var mellan 8-10 minuter långa och intensiteten var runt tröskelpuls. Jag kör sen några år tillbaka utan pulsklocka men erfarenheten gör att jag har rätt grym koll på det där. Dock ligger ju tröskelpulsen lite högre i löpning än på cykeln.
I de ca -11 graderna körde jag med andningsmasken. Den funkar så jäkla bra och när jag ändå har en så ska den väl användas. Jag kanske framstår som hyperkänslig mot kalluft men så är det inte. 

Efter träningen åt vi lunch och sen for vi mot svärfar Kennets residens då han fyller 51 år idag så bjöds det på storfika. Jag lyckas neka mandelkubb och kokostoppar men smörgåstårta och läskeblask gick ner fint. Jag han smita innan det var en massa möbler som skulle flyttas och jag stack till klubbstugan istället.

Dagens träning 2
Satte mig på testcykeln för ett intervallpass. 30 sekunders. Den första lyckades jag hålla över 700 watt hela intervallen men sen föll skalan neråt för varje intervall. Körde 10 stycken med 4,5 minuts vila emellan där jag körde på 160-190 w. Mådde illa vid intervall nummer fem men fullföljde ändå. De sista 10 sekunderna på den sista intervallen låg nog på 620w ungefär.
Tänk att ett träningspass där man endast jobbat hårt i totalt 5 minuter ( 10x30 sek) kan ta så hårt på benen.

IMORGON ÄR DET VILODAG!

Har tänkt mig att vila genom att spela guitar Hero Van Halen imorgon. Några timmar så där..

Hej hopp

Kommentarer
Postat av: Oscar Ekstam

Som jag sa tidigare, orkar du 10st 30sekunders kör du på för lite motstånd ;)

Vad har ni för cyklar som ni kör på där i klubbstugan?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback