då så...racerapport

Klockan är mycket men jag är glad. Mycket glad. Guitar Hero är en anledning till det. Sara är en annan.

Ute i omklädningsrummet i Svennevad fick jag den nostalgichock jag var beredd på. Bilden nedan är kanske mest rolig för mig men jag måste...
  Klicka på bilden om du vill ha en förstoring.
Lite förvånande var att de målat om sen sist men speglarna och papperskorgen minns jag var där även för 14 år sedan :-)

racerapport
Efter en kall morgon med så mkt som -17 grader på tävlingsplatsen var jag glad att jag tagit med mig min ansiktsmask som så fint värmer upp inandningsluften. När vi skulle till och starta så låg temperaturen stadigt på -15,5 grad.
Två saker förändrade min inställning till loppet. Fick reda på att vi skulle köra 2x3 km och inte 1x5km som jag trott innan. Ingen större fara men som nästa överraskning. Det var individuell start med 30 sekunders lucka. För mig betydde det: skippa taktikåkningen, nu gällde det att gasa så mycket det bara finns i benen.
30 sekunder efter mig startade en åkare från Karlslunds IF (ursäkta jag inte minns ditt namn. Kan de ha varit Mikael?) och sen efter honom startade Kalle Thuresson från Kilsmo. Vi har mötts några gånger tidigare och han är en bättre skidåkare än mig men jag har hitintills lyckats slå han på konditionen.
Vid varvningen så ser jag den åkare som startade 1 minut före mig och jag inser att det går ganska bra för ingen syns bakom mig heller. Glidet var verkligen uruselt i de kalla, men bra, spåren. tur som det var så klagade alla över uteblivet glid vilket jag märkte när jag på slutet skulle om den nyss nämde åkaren. Trots att det gick svagt utför så kämpade och slet vi som djur. Tejpen fungerade men den greppar bättre vid 5-6 minus.
Jag hade inte kunnat ge mycket mer idag och det resulterade i en andra plats. 11 sekunder efter Karlslundsåkaren och 26 sekunder före Kalle. Står 3-0 till mig nu va Kalle :-)
 Den sista kilometern var det svåare att se spåren pga is i ögonfransarna.

Jag och Karlslundsåkaren. Nån som känner igen han?

Efter tävlingen åkte jag och min fanclub, bestående av sara och hennes far, och hälsade på min far ute i skogen. Där fick vi fika och lokalskjutet kött. Det är mumma det. Nu finns det älgfärs, älgstek, hjortfärs och hjortfilè i frysen :-)
Och Sara fick leka av sig :-)


Nu ikväll har jag som sagt provat Guitar Hero Van Halen som släpps på måndag tror jag. Är ju kattvakt hos en spelrecensent så...Jag rockade loss i 1,5 timme och kommer lätt att spela det igen. Jag tror jag började gilla Van halen mer o mer ju mer jag spelade. Bra gick det oxå. Ska snart prova att gå upp till HARD-nivån för går det dåligt på en låt på MEDIUM-nivån så blir det typ 86-87% rätt. Går det bra ligger jag mellan 97-99%. "Du måste ju utvecklas" som Sara mumlade från soffan...

Nu är det egentligen läggdax men jag är hungrig..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback