Lurad till förnedring

En cyklist (från skåne) sa för ca en månad sen " jag ska nog köra Wadköpingsloppet men då får du fasiken köra oxå". Sagt och gjort men han själv lös med sin frånvaro. Jag skulle dock ha brytit efter 16 km idag.

Igår kväll började jag känna av en muskulär trötthet i ryggen. Den fanns där hela natten och även imorse och den var inte bättre heller. Undrade vart den kom ifrån. Kan det varit Lundbergaren? Nej. Guitar Hero? nej. sexet? nej hoppas inte det. Skidåkning på Gustavsvik? Nej. Det enda onormala jag utsatt mig för igår var den där stavgången. Det skulle kunna vara den som gjorde att min vanligt halvfula skidstil idag inte funkade särskilt bra.

Wadköpingsloppet 2010
- 6 grader och solsken och jäkligt bra spår gjorde att jag höll humör och målsättning högt ända tills starten gick. Då upptäckte jag snabbt att alla andras skidor gled lättare än mina. Har tagit många åkare tidigare på kondition men då jag inte fick ned skidorna mot snön tillräckligt idag så tejpen kunde greppa så sket sig det oxå.
Fick upp puls och flås ordentligt under den kortare slingan på 16 km men var inte nöjd med min åkning. Det märktes tydligt att jag åkt mycket mindre skidor i år. Jag har ju heller inte haft något mål med skidåkning heller. Förra året siktade jag ju på vasaloppet men det blir det (nog) inte i år. Dock är det ett underbart komplement till cyklingen.
Vid varvningen hade några cyklister trampat upp för att heja på mig vilket var snällt men det gjorde nog att jag glömde bort det där med att jag skulle bryta loppet för jag åkte ju vidare. Sååå onödigt.
Den längre slingan på 26 km var en pina samtidigt som jag försökte ¨åka lungt i svensson-takt så dras man liksom med. Man har ju en nummerlapp på sig :-)
På slutet kom en åkare och körde om och sa " heja cykelola. Jag brukar läsa din blogg" Ansiktet var okänt för mig men jag såg honom bli intervjuad alldeles nyss på tvärsnytt. Hej Carl.
Skadeglädjen gav mig lite energi på slutet då jag passerade en åkare till som väggat. Det var nog han och jag som var tröttast där och då. En annan som jämnade ut siffrorna var Kalle Thuresson, Kilsmo, som jag nämde förra helgen. Han slog mig idag så det står 3-1 i inbördes möten.
målgång!

Hur dum var jag igår som trodde att jag skulle kunna slå min tid från ifjol? Mindre skidåkning och en ny bansträckning. En ganska tuff sådan oxå. Min klocka stannade på 2h 50 min.

Positivt: Jag tog mig runt och fick ett grymt pass idag. Har prolog-lunga.
Negativt: Tog ut mig idag så från kl. 13:50 tills nu har jag varit tråkig att ha att göra med. Helt knäckt. Fråga Sara.

Tänkte nu unna mig hela två vilodagar vilket jag sms:ade ned till skåne. Svaret blev: "2 vilodagar? Vi får väl se."

Kommentarer
Postat av: malin

Tog dig runt...ja jag tycker nog det var lite bättre än så :) Du är ju skitsnabb, tycker det var riktigt bra! Bra jobb!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback