Svar på tal

Nu vet jag varför det gick så dåligt igår. Jag blundade ju under loppet


Foto: Jahn Ekman

Sen kan man på vissa bilder se lite hur motivation sjönk längre in i loppet :-)


Nej låt oss prata om dagens race istället :-)
När jag körde min första crosstävling denna höst hade jag spenderat kvällen innan på öl & whiskeymässa. Detta är en underskattad uppladdning för jag inmundigade lite whiskey igår kväll och vips så förbyttes lördagens 12e plats till en 5e plats idag. Så här gick det till...

Jag joggade som uppvärmning för att få igång cirkulationen i fötterna ordentligt. Med ca 10 min kvar till start tar jag min hoj bara för att upptäcka att bodyn i bakhjulet har frusit så det går inte att trampa utan det frihjular bara. Vänder mig om och där står Karin Aune, min räddare för dagen. Hon är inte jättesugen på att låna ut sitt hjul men vilken kvinna kan stå imot min charm? :-) Kanske är det det lätta, snygga carbonhjulet som gör tävlingen till en mindre framgång? Vem vet men tack igen Karin för lånet. Kan meddela att jag hade sprillans nya bromsbelägg på så jag gjorde inga repor i fälgen.

Jag skulle gå ut lugnare i starten idag och i min plan stod det " lägg dig direkt på Ola Torstenssons hjul och stanna där ett par varv". Nu var det bara så att denne Ola tog en kanonstart så jag hamnade nog runt 5-7 plats. Efter ca 300 meter på en snöig, smal stig kommer dagens vinnare Cristian Bertilsson och börjar tacklas med mig, axel mot axel. Hade det varit någon annan hade jag lackat ur men istället så gör jag en liten hämd ca 300 meter senare då jag kör om på ett bredare parti och knuffar honom åt sidan för att komma först in på nästa stig/kurva. Dessvärre lyckas jag tvärställa hela hojen och han glider förbi skrattandes.
Det snöiga underlaget gynnar mig lite då farten inte blir så hög utan det blir mer av teknikkörning. Att ligga på gränsen i kurvorna o.s.v.
Efter 3-4 varv leder Janne j, tvåa är Ola T som skuggar Janne ca 50 meter bakom. På plats 3,4 och fem ligger en kille som heter Patrik Eklund, Cristian B och jag. Jag är riktigt nöjd att jag kan befinna mig just där och hålla deras hjul och att det är så nära upp till ettan Janne. Bitvis känner jag att jag kör safe och försöker höja farten genom vissa kurvor men då släpper hjulet och man få sätta i foten. Det är ju märkligt när man ser på när prestigeklassen kör för då ser man hur jäkla fort man faktiskt kan åka utan att det går åt pipan.
När Crisse går om Patrik o höjer farten lite så orkar jag inte gå med utan befinner mig i ingemansland resten av tävlingen men går i mål som en nöjd 5a.
Tänk vad olika det kan kännas efter två tävlingar. Nu står jag i valet o kvalet om crossen ska säljas eller om jag o Niclas skall åka till skåne igen för de sista två återstående tävlingarna i januari. Vi får se vad det blir.


Tack Patrik o Maria, tack Karin Aune, tack Niclas. Fasen vad snabbt denna helg gick.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback